• Головна
  • Новини
  • УПЦ (МП) переховувала російських диверсантів і вбивць, - Парубій...

УПЦ (МП) переховувала російських диверсантів і вбивць, - Парубій

07.10.2018, 10:35
УПЦ (МП) переховувала російських диверсантів і вбивць, - Парубій - фото 1
Про це сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій під час зустрічі з екзархами Вселенського Патріархату. Про це повідомляє Прямий.

Про це сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій під час зустрічі з екзархами Вселенського Патріархату. Про це повідомляє Прямий.

"На жаль, при тому, що Україна має дуже гармонійні відносини між різними Церквами, напевно, на Раді Церков ви змогли це відчути, і разом з тим ми бачимо як одна з Церков - Церква Московського Патріархату інколи поводить себе не як Церква. І від того великий біль і великий жаль.

Я на початку агресії був секретарем РНБО. Перші диверсійні групи, які заходили в Україну, на жаль, отримували прихисток в монастирях Московського Патріархату. Вдень вони вбивали українських громадян у Слов'янську, в інших куточках, а вночі з руками в крові вони переховувались у тих монастирях. Путін використовує Церкву не як Церкву, а як інструмент агресії і поширення ідеології так званого "русского мира", як елемент пропаганди", - сказав Парубій..

Як інформувала РІСУ, 7 вересня Вселенський Патріархат призначив двох екзархів у Києві для підготовки до процесу надання афтокефалії.

РПЦ назвала це призначення "вторгненням на свою канонічну територію" та пригрозила розривом євхаристійного спілкування.

14 вересня Синод РПЦ прийняв рішення припинити участь у структурах під верховенством Константинопольського Патріархату і поминанні Вселенського Патріарха Варфоломія під час Богослужінь.

17 вересня екзархи Вселенського Патріархату на зустрічі з Президентом України Петром Порошенком у Києві заявили, що процес надання автокефалії УПЦ є «вирішеним питанням».