• Головна
  • Новини
  • Петро Порошенко зустрівся з екзархами Вселенського Патріархату...

Петро Порошенко зустрівся з екзархами Вселенського Патріархату

17.09.2018, 15:15
Петро Порошенко зустрівся з екзархами Вселенського Патріархату - фото 1
Петро Порошенко сьогодні, 17 вересня, у Києві зустрівся екзархами Вселенського Патріархату - архиєпископом Памфілійським Даниїлом та єпископом Іларіоном Едмонтонським, які приїхали до Києва у рамках підготовки до надання автокефалії Православній церкві в Україні.

Петро Порошенко сьогодні, 17 вересня, у Києві зустрівся з екзархами Вселенського Патріархату - архиєпископом Памфілійським Даниїлом та єпископом Іларіоном Едмонтонським, які приїхали до Києва у рамках підготовки до надання автокефалії Православній Церкві в Україні.

Зустріч з екзархами Вселенської Патріархії

Порошенко коротко пригадав, як розпочинався процес з надання Томосу про автокефалію Українській Помісній Православній Церкві, яку назвав «державотворчим фундаментом».

Президент зазначив, що українці з нетерпінням чекають на результати роботи представників Константинопольського Патріархату.

Він з приємністю зауважив, що у спілкуванні з гостями можна послуговуватися українською мовою, оскільки усі учасники зустрічі її добре знають, та подякував Патріарху Варфоломію за його особистий внесок у підтримку Української Церкви.

«Дуже вдячний Його Всесвятості за мужність і мудрість, які були продемонстровані у зв’язку з вашим призначенням». – сказав Глава держави.

Єпископ Едмонтонський Іларіон передав Президенту України офіційне звернення від Вселенського Патріарха. У ньому Варфоломій підтвердив своє бажання довершити розпочатий процес з надання Томосу.

Архиєпископ Даниїл розповів Петру Порошенку, що процес з надання Томосу про автокефалію йде за графіком і зараз перебуває на фінішній прямій.

Він також сказав, що мета їхнього візиту в Україну - принести довгоочікуване об’єднання Українських Православних Церков, а не роз’єднання, як це іноді подають ЗМІ.

«Ми приїхали сюди, щоби продовжити працю над уже вирішеним питанням. Що початок процесу надання автокефалії УПЦ розпочався. Ми є на прямій, котра іде до фінішної лінії», - заявив єрарх.

Архиєпископ повідомив, що вони готові зустрітися з представниками УПЦ КП, УАПЦ , УПЦ (МП) та представниками різних конфесій, щоби почути їхню думку з цього питання.

Фото зі сайту офіційного інтернет-представництва Президента України