• Головна
  • Новини
  • Справа щодо приміщення садочка в Івано-Франківську, яким користується УПЦ МП, знову в суді...

Справа щодо приміщення садочка в Івано-Франківську, яким користується УПЦ МП, знову в суді

20.02.2019, 16:49
Справа щодо приміщення садочка в Івано-Франківську, яким користується УПЦ МП,  знову в суді - фото 1
Івано-Франківська міська рада подала до Господарського суду чергову позовну заяву щодо звільнення єпархією УПЦ (МП) приміщення дитячого садочка, що на Чорновола 6 в обласному центрі. Підготовче судове засідання щодо позову відбудеться уже на початку березня.

Івано-Франківська міська рада подала до Господарського суду чергову позовну заяву щодо звільнення єпархією УПЦ (МП) приміщення дитячого садочка, що на Чорновола, 6 в обласному центрі. Підготовче судове засідання щодо позову відбудеться уже на початку березня.

садочок.jpg

«Зараз у судовому провадженні перебуває дві позовні заяви - одна з них від Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП) про скасування наших рішень, які були затверджені у проекті землеустрою щодо території на вулиці Чорновола, 6 з метою побудови там нового дитячого садочка. Церква оскаржує це рішення, тож очікуємо судового засідання», - пояснила директор департаменту правової політики Івано-Франківської міськради.

Друга позовна заява, зі слів чиновниці, - це від Івано-Франківської міської ради до Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП) щодо звільнення нежитлових приміщень на Чорновола, 6. Провадження щодо неї відкрите від 08.02.2019.

«Раніше ми уже намагалися виселити Церкву через суд – не вдалося. Складнощі виникли через те, що основною підставою були особливі умови про припинення договору оренди приміщення, які і зобов’язана звільнити Церква. Однак Вищий господарський суд зробив висновок, що це не є та обставина, яка може бути підставою для звільнення приміщень. Виходячи з цього, ми все ж затвердили рішення про звільнення приміщень на підставі використання їх орендодавцем для власних потреб. Звичайно, його ніхто не виконав. Отже, міська рада теж звернулася з позовною заявою до суду», - розповіла Надія Кедик.

Як РІСУ інформувала, звільнення УПЦ (МП) приміщення садочка на Чорновола, 6 в Івано-Франківську міська рада Івано-Франківська домагається ще з 2016 року. З того часу тривала судова тяганина, яка доходила до Вищого господарського суду. Завершувалися всі процеси для міської влади безрезультатно. Хоча власним рішенням міськрада все ж намагалася змінити ситуацію, вчергове звертаючись до судових інстанцій. Були заяви також і від УПЦ (МП).