• Головна
  • Новини
  • Фрагменти іконостасу Миколаївської церкви у Золочеві залишаться у храмі ще на 5 років...

Фрагменти іконостасу Миколаївської церкви у Золочеві залишаться у храмі ще на 5 років

30.03.2018, 17:22
Фрагменти іконостасу Миколаївської церкви у Золочеві залишаться у храмі ще на 5 років - фото 1
Питання щодо фрагментів іконостасу із Миколаївської церкви у Золочеві вирішено позитивно. Про це у телефонній розмові “Золочів.нет” повідомив ігумен монастиря отців Василіян, отець Августин Шоп’як.

Питання щодо фрагментів іконостасу із Миколаївської церкви у Золочеві вирішено позитивно. Про це у телефонній розмові “Золочів.нет” повідомив ігумен монастиря отців Василіян, отець Августин Шоп’як. 

Золочів_1.jpg

28 березня 2018 року о. Августин їздив до Львова, де зустрічався із представниками Міністерства культури та керівництвом Львівської галереї мистецтв.

Священик розповів, що питання вирішилося позитивно, все погодили, і з понеділка мають підписати документи на продовження перебування фігур у храмі ще на 5 років.

Як РІСУ повідомляла, п'ять фрагментів іконостасу із церкви святого Миколая УГКЦ у Золочеві на Львівщині можуть забрати до фондосховища Львівської національної галереї мистецтв. Всі ці скульптури ХVІІІ століття є власністю галереї і були передані золочівській церкві лише на п'ять років. Якраз зараз минає термін депозиту. Про те, що скульптури можуть забрати з церкви і передати до фондосховища галереї Львівської національної галереї мистецтв ім. Бориса Возницького  25 березня повідомив настоятель храму отець Августин. Через це у неділю біля храму зібралися прихожани церкви, які виступили проти такої передачі.