• Головна
  • Новини
  • Cкасувати проведення «Маршу рівності» ЛГБТ закликали владу римо-католицькі єпископи України...

Cкасувати проведення «Маршу рівності» ЛГБТ закликали владу римо-католицькі єпископи України

16.06.2018, 20:46
13 червня Конференція єпископів Римсько-Католицької Церкви в Україні звернулася з пастирським зверненням до української влади усіх рівнів і до вірян з приводу анонсованого на 17 червня проведення «Маршу рівності» ЛГБТ в Києві.

13 червня Конференція єпископів Римсько-Католицької Церкви в Україні звернулася з пастирським зверненням до української влади усіх рівнів і до вірян з приводу анонсованого на 17 червня проведення «Маршу рівності» ЛГБТ в Києві. Раніше подібні звернення оприлюднювали УПЦ (МП), УПЦ КП, адвентисти та інші конфесії, повідомляє "Релігія в Україні".

"З прикрістю мусимо констатувати факт, що не зважаючи на численні звернення громадян України, Церков, громадських організацій та вірян... деякі представники влади піддалися зовнішнім чинникам впливу і надали свій дозвіл та сприяння на проведення так званого «Маршу рівності». Проведення подібних заходів – це публічна та відверта пропаганда гріха, яка деструктивно впливає на українські родини, зокрема на молоде покоління. «Марш рівності» – це реклама гріха і провокування до гріха", - йдеться у зверненні католицьких єпископів України. 

Вони вважають дозволи на проведення публічних акцій ЛГБТ "антидемократичними: адже для того, щоб забезпечити права 1% чи 2% населення потрібно порушити права усіх інших громадян", та "антиконституційними: в Конституції України не має визначення поняття «сексуальна орієнтація»".

Єпископи заявляють, що станом на сьогодні понад 40 місцевих Рад з 16 областей України написали звернення, де є вимога «заборонити пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки, у тому числі у формі так званих «маршів рівності», «прайдів», «гей-парадів», «фестивалів квір-культури» тощо, ухвалити Закон України «Про заборону пропаганди гомосексуалізму».

На думку єпископів, "в Україні немає дискримінації та обмеження прав людини з огляду на сексуальні схильності", зате є дискримінація щодо тих, які "прагнуть бути вірними християнській ідентичності України". 

"Не можна вважати себе християнином, підтримувати створення Помісної Церкви і одночасно підтримувати гендерну ідеологію, - зазначається у зверненні. - Ми переконані, що гендерна ідеологія, яка стоїть за так званим маршем рівності, є формою неомарксизму, а її сприяння призведе до знищення України".

У зв’язку з цим єпископи звертаються "до усіх рівнів Державної Влади із закликом прислухатися до своїх громадян та стати на захист родини".

Як РІСУ повідомляла, усі традиційні Церкви і релігійні організації України – християни, юдеї та мусульмани, висловлюють негативне ставлення до явища гомосексуалізму, до спроб легалізувати в Україні так звані одностатеві шлюби, а також у різний спосіб, в тому числі через вуличні акції, пропагувати одностатеві відносини. 11 червня Глава УПЦ (МП) Митрополит Онуфрій виступив із зверненням, в якому попросив владу заборонити марш ЛГБТ в Києві. Про те, що УПЦ КП не схвалює пропаганди гомосексуалізму заявив також очільник УПЦ КП Патріарх Філарет.