• Головна
  • Новини
  • «Принеси ляльку»: мешканець Запоріжжя запустив флешмоб на знак протесту проти дій УПЦ (МП)...

«Принеси ляльку»: мешканець Запоріжжя запустив флешмоб на знак протесту проти дій УПЦ (МП)

05.01.2018, 09:56
«Принеси ляльку»: мешканець Запоріжжя запустив флешмоб на знак протесту проти дій УПЦ (МП) - фото 1
Блогер із Запоріжжя Юрій Гудименко запустив в Фейсбуці флешмоб "Принеси ляльку". Це пов'язано зі священиком Московського Патріархату Євгеном Молчоновим, який відмовився відспівувати малюкова, який трагічно загинув через самогубця.

Блогер із Запоріжжя Юрій Гудименко запустив в Фейсбуці флешмоб принеси ляльку. Як повідомляє ZANOZA, це пов'язано зі священиком Московського Патріархату Євгеном Молчоновим, який відмовився відспівувати малюкова, який трагічно загинув через самогубця. Приводом відмови стало те, що дитину хрестили в Київському Патріархаті.

Мати на колінах просила священнослужителя провести обряд, але він принципово відмовився. Запорізький митрополит Лука підтримав свого колегу і назвав його бездушний вчинок правильним.

У зв'язку з цим кричущим випадком Юрій Гудименко пропонує українцям щодня приносити ляльки до храмів УПЦ (МП), щоб кожен розумів, що ця Церква зробила.

- Я принесу під найближчу церкву УПЦ (МП) ляльку. Просту дитячу іграшку. Вони її приберуть, а я принесу знову. І знову. І знову. І люди будуть проходити повз і бачити ляльку у церкві. І будуть розуміти, ЧОМУ вона там лежить. Розумітимуть, ЩО вона означає. Розумітимуть, ЩО зробила ця Церква.

І я ... я прошу вас. Мені ніяково. Мені соромно. Я ненавиджу просити. Але я прошу. Принесіть ляльку. Під будь-яку церкву цього ... Патріархату. В будь-який день. Принесіть. будь ласка, - написав блогер.