• Головна
  • Новини
  • Священик УПЦ (МП) відмовився відспівувати дитину, бо її хрестили в УПЦ КП...

Священик УПЦ (МП) відмовився відспівувати дитину, бо її хрестили в УПЦ КП

05.01.2018, 08:37
Священик УПЦ (МП) відмовився відспівувати дитину, бо її хрестили в УПЦ КП - фото 1
Інцидент стався під час похорону дитини, на яку за трагічним збігом обставин з вікна багаповерхівки впав самогубець. Про це повідомляє Forpost.

Інцидент стався під час похорону дитини, на яку за трагічним збігом обставин з вікна багаповерхівки впав самогубець. Про це повідомляє Forpost.

Як розповідає тато покійного Роман Поліщук, під час процесії священик дізнався, що дитину хрестили священнослужителі Київського Патріархату і навідріз відмовився проводити обряд відспівування.

- Батюшка сказав, що дитина нехрещена, а Церква - самозванча. Мати плакала і падала перед ним на коліна, але це не допомогло, - коментує ситуацію Роман.

Батьки вирішили відвезти тіло дитини в найближчий храм - Іоанна Кронштатского УПЦ МП, але там також відмовилися відспівувати померлого з тієї ж причини. За словами батька, священики просто закрили двері перед ними і попросили покинути територію церкви.

У підсумку на процесію приїхав священик з церкви Святого Миколая, де хрестили дитину, і відспівав покійного.

Організацією відспівування займалася ритуальна служба, до чиїх послуг вдалися батьки малюка. За словами керівника організації Світлани Шаповал, подібний випадок з ними стався вперше, тому що більша частина клієнтів були хрещені священнослужителями Московського Патріархату.

- У Запоріжжі всього два храми Київського Патріархату. Ми всі хрещені Московським Патріархатом, і ніхто не міг подумати, що батьки поїдуть на Бабурку хрестити дитину в Київському Патріархаті. Тепер ми обов'язково буде уточнювати цей момент, - сказала керівник.

Нам вдалося поспілкуватися зі священиком, який відмовився відспівувати малюка. Служителя Церкви Московського Патріархату звуть Євген Молчанов, він має свій парафію в Розумівці. Молчанов пояснив, що в Московському Патріархаті не визнають Київський і, на їхню думку, всі обряди, які там здійснюються - недійсні.

- Смерть будь-якої дитини це завжди важко. Мені дуже шкода, я співчуваю цим людям, але переступити через ці моменти я не можу. Дитина, хрещена в Київському Патріархаті, залишається нехрещеною, а сама Церква Київського Патріархату недійсна і незаконна.

Я молюся за цю дитину вдома, а в храмі не можна, тому що він нехрещений, - сказав Євген Молчанов.

Священик розповів, що почувши відмову відспівувати дитини, присутні почали штовхати його, а батько малюка вдарив його. Спілкуючись з нами по телефону, Євген Молчанов просив передати вибачення родині загиблого.

Як раніше писав Forpost, 31 грудня, близько 18:20 за вулиці Історичній сталася трагедія. 39-ти річний житель Запоріжжя вирішив покінчити життя самогубством і викинувся з вікна багатоповерхівки. У цей момент у дворі будинку гуляв маленький хлопчик зі своїм татом. За трагічним збігом обставин, самогубець упав саме на дворічного малюка.

Чоловік помер від отриманих травм на місці. Хлопчика намагалися врятувати лікарі швидкої допомоги, але дитина, не приходячи до тями, померла в реанімаційному автомобілі.