• Головна
  • Анонс: благодійний тур “До церкви в Кугаєві”...

Анонс: благодійний тур “До церкви в Кугаєві”

13.06.2013, 15:39
Анонс: благодійний тур “До церкви в Кугаєві” - фото 1
ЛОО Українське товаристо охорони пам’яток історії та культури і туристичний оператор “Відвідай” запрошують Вас відвідати унікальні маловідомі місця і долучитися до порятунку дерев’яної церкви під час одноденного туру “До церкви в Кугаєві”.

благодійний тур “До церкви в Кугаєві”ЛОО Українське товаристо охорони пам’яток історії та культури і туристичний оператор “Відвідай” запрошують Вас відвідати унікальні маловідомі місця і долучитися до порятунку дерев’яної церкви під час одноденного туру “До церкви в Кугаєві”.

Дата проведення: субота, 22 червня 2013 р.

План туру: виїзд зі Львова (08:00) – Сихів (огляд церкви) – Старе село (огляд замку) – Черепин (огляд церкви) – Вовків (екскурсія старим містом, музеєм та обід) – Кугаїв (огляд церкви) – Підтемне (огляд костелу і джерел) – Раковець (екскурсія старим містом, набирання води в джерелі з святою водою) – Львів (повернення о 20:00).

Увага! Ця екскурсія є благодійна, всі кошти які залишаться від проведення цього туру підуть на реставрацію церкви в селі Кугаїв.

На Вас чекають:

Сихів. Найбільший житловий масив Львова зберіг до наших днів чудову пам’ятку дерев’яної архітектури — церкву Пресвятої Трійці (1654 р.), про існування якої не здогадуються більшість мешканців Сихова. За переказами церкву збудували козаки Б.Хмельницького під час облоги Львова. Пам’ятку прикрашає оригінальний стінопис (1683 р.).

Старе Село. Замок в Старому Селі (1584-1654р.) є одним з найбільших в Україні, його оточена мурами територія займає 2 гектари, за свій довгий життєвий вік він встиг побувати арсеналом, винокурнею, складом, пивоварнею.

Черепин. У цьому давньому селі знаходиться перлина дерев’яної архітектури національно значення – церква Стрітення Господнього (1757 р.).

Вовків. Село відоме як батьківщина знаного українського художника та громадського діяча Корнила Устияновича, який народився тут в родині відомого письменника та поета Миколи Устияновича. На знак пошани та любові до своїх земляків у Вовкові створено музей-садибу родини Устияновичів. Знавців рідного краю зацікавлять також церква Введення (1702 р.) та руїни костелу св. Марії Магдалини (1924р.), в якому знімався перший український історичний детектив за твором І.Франка “Злочин з багатьма невідомими”.

Кугаїв. На Вас чекає перлина галицької дерев’яної архітектури — церква Богоявлення (1693р.) зі збереженим чудовим іконостасом.

Підтемне. Найглухіше село Пустомитівського району, яке зберегло для нас ще ознаки давньоруського сільського укладу, рештки замкових оборонних валів та костел (1930-ті роки).

Раковець. Медова столиця України окрім бджіл та раків відома чудотворними зціленнями багатьох людей в місцевому джерелі з святою водою. Поруч з джерелом колись було з’явлення Божої Матері, після цього вважається, що той хто пройде по воді джерела навколо хреста 14 разів вилікується від багатьох хвороб, в т.ч. і невиліковних. Цьому мабуть також сприяє чудова природа, з мальовничими пагорбами та лісами, які допомагають відпочити і оздоровитися від міської суєти.

* * *

ВАРТІСТЬ екскурсії: 1 особа - 200 грн., 2 особи (і більше) – по 175 грн.

У вартість входить: проїзд комфортабельним автобусом, супровід гіда-екскурсовода, екскурсійне обслуговування в музеях, страхування на час подорожі.

Додатково оплачуються: вхідні квитки в музеї та харчування.

Вартість вхідних квитків: музей-садиба Устияновичів (для всіх категорій туристів – 2 грн.).

Вартість комплексного обіду в агрооселі села Вовків приготованого з натуральних продуктів – 35 грн./особа. 

Запис на екскурсію та докладніша інформація:

www.vidviday.com.ua/kuhajiv / [email protected];

Христина (032) 2600410, (096) 6482702, (093) 7199671;

Ігор (067) 3706320, (093) 4688777