• Головна
  • Запрошуємо на “Святий вечір і Різдво на Гуцульщині”...

Запрошуємо на “Святий вечір і Різдво на Гуцульщині”

04.12.2012, 12:56
Ґречні ґазди і ґаздині та ґаздівські діти, маємо за велику честь запросити Вас на мандрівку “Святий вечір і Різдво на Гуцульщині”. Дата проведення: субота-понеділок, 05-07 січня 2013р.

Ґречні ґазди і ґаздині та ґаздівські діти, маємо за велику честь запросити Вас на мандрівку “Святий вечір і Різдво на Гуцульщині”. Дата проведення: субота-понеділок, 05-07 січня 2013р.

План туру:

1 день: виїзд зі Львова (08:00) – Коломия (екскурсія в музей Гуцульщина, Музей писанки та обід) – Дора (екскурсія по монастирю) – Верховина (дегустація та купівля живого пива “Верховина”, поселення в гуцулів).

2 день: сніданок і виїзд (09:00) – Верховина (екскурсія й фотографування в гуцульському одязі в музеї “Тіні забутих предків” та екскурсія-концерт в музеї Романа Кумлика) – Буковель (підйом канатно-крісельною дорогою на вершину гори Буковель й огляд карпатської панорами, катання на санках і лижах) – Верховина (Свята вечеря).

3 день: сніданок і виїзд (10:00) – Криворівня (огляд хати-ґражди та обряду початку коляди біля церкви Різдва Богородиці) – Яремче (огляд водоспаду, ресторану Гуцульщина, закупи сувенірами та обід) – Львів (повернення о 22:00).

На Вас чекають:

  • святкування народження Ісуса в найкращому для цього місці, в столиці Гуцульщини – Верховині, адже це одне з найкращих місць в України, де збереглися давні архаїчні традиції;
  • знайомства з історією, звичаями, культурою одного з найцікавіших етносів світу – гуцулів;
  • найкращі страви гуцульської кухні;
  • найвидатніші історичні та природні пам’ятки краю: гуцульські храми, водоспади, річки, мальовничі карпатські пейзажі, гуцульські музеї;
  • виставка-продаж виробів народних майстрів Гуцульщини: різьба по дереву, ткацтво, ліщиноплетіння, вишивка, музичні інструменти, писанки, сирні іграшки;
  • ну і звичайно сніжки, санки, лижі та інші види зимової ейфорії.

СВЯТА ВЕЧЕРЯ У ВЕРХОВИНІ!

Зустріч народження Ісуса відбувається у кафе “Вогник” м. Верховина. Орієнтовний початок програми 20:00. На Вас чекають:

  • святовечірна програма, коляди, щедрування разом із гуцульською фольклорною капелою “Довбушова тайстра”;
  • конкурси на кмітливість та винахідливість, караоке-колядки;
  • майстер-класи з гуцульських танців: гуцулка, решето, голубка;
  • гуцульські співаночки, коломийки, пісні про Карпати;
  • посвята в гуцули;
  • і танці, танці, танці під запальну гуцульську музику.

Меню Святої вечері з пісними автентичними стравами гуцульської кухні:

  • кутя, оселедець, шухи з грибами, смажена риба, гриби висушені густі;
  • пісні гуцульські голубці, книші з капустою;
  • вареники з маком;
  • фрукти, пампушки, чай із запашних цілющих карпатських трав.
  • вино, мінеральна вода, кисіль з афен, узвар.

ВАРТІСТЬ туру: 1095 грн./особа.

У вартість ВХОДИТЬ: проїзд комфортабельним автобусом, проживання (дві ночі), Свята вечеря (програма, їжа, напої), вечеря в 1-й день, сніданок на 2-й день, сніданок у 3-й день, супровід гіда-екскурсовода, екскурсійне обслуговування в музеях, страхування на час подорожі.

У вартість НЕ ВХОДЯТЬ і додатково оплачуються: вхідні квитки в музеях, обіди в 1-й і 2-й день, підйом на канатно-крісельній дорозі.

Вартість вхідних квитків:

- Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Йосафата Кобринського (загальний і пенсійний - 15 грн., студентський - 10 грн., діти – 5 грн.);
- музей писанки (загальний і пенсійний - 10 грн., студентський - 5 грн., діти – 3 грн.);
- музей “Тіні забутих предків” (загальний – 10 грн., студенти і діти – 5 грн.);
- екскурсія-концерт в музеї гуцульського побуту та музичних інструментів Романа Кумлика (загальний, пенсіонери і студентський – 15 грн., діти – 10 грн.);
- підйом канатно-крісельною дорогою на гору Буковель (загальний - 35 грн. в обидві сторони, пенсіонери і діти до 11 років – 28 грн. в обидві сторони);
- музей “Гуцульська ґражда” (загальний, пенсіонери і студентський – 5 грн., діти – 2 грн.).

Проживання і харчування: проживання відбувається в затишних гуцульських садибах зеленого туризму м. Верховина, номери: 2-х і 3-х місні з вигодами.
Обід в 1-й день – відбувається в м. Коломия.
Обід в 2-й день – відбувається на курорті Буковель.

Детальний опис екскурсійних об’єктів

Коломия. Місто коломийок, одне з найгарніших міст Галичини, з чудовою сецесійною забудовою центральної частини міста. Обов’язково слід відвідати візитівку Коломиї - унікальний і єдиний в світі Музей писанкового розпису, знаного також як “Музей писанки”, він знаходиться в найбільшому яйці в світі (13,5 м) і має експозицію з 12 000 експонатів. В місті також Вас чекають: один з найкращих музеїв України - Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Йосафата Кобринського, одна з найстаріших в Україні дерев’яна церква Благовіщення (1587р.) та ратуша (1877р.), яка знаходиться не в центрі пл. Ринок, а на розі вулиць.

Дора. В цьому передмісті Яремче розташований шедевр сакральної гуцульської архітектури багатоярусна дерев’яна церква святого святого Іллі (1939р.) студитського монастиря.

Верховина. Колишнє Жаб’є, на річці Чорний Черемош, центр одного з найцікавіших районів України, гостинно запрошує на концерт-екскурсію в приватний гуцульський музей побуту та музичних інструментів до музиканта-віртуоза Романа Кумлика, що грає на 18 музичних інструментах, а також хату-музей кінофільму “Тіні забутих предків”. А пивоманам особливо смакуватиме живе пиво “Верховина”, що зварене із якісного баварського солоду та хмелю на кришталевій карпатській воді.

Буковель. Гірськолижний курорт № 1 в Україні, де можна здійснити підйом канатно-крісельною дорогою на вершину гори Буковель (1115м) з якої відкривається чудова панорама Ґорґан і Чорногірського хребта.

Криворівня. Легендарне село, в якому знімалися “Тіні забутих предків”, зберегло для нас унікальну споруду хату-музей “Гуцульська ґражда”.

Яремче. Відомий кліматичний курорт, що розташований між живописними горами в мальовничій долині річки Прут. Тисячі людей заворожують щороку каскадний водоспад Яремчанський Гук та дерев’яний ресторан “Гуцульщина”.

Запис на екскурсію та докладніша інформація:

  • на веб-сторінці www.vidviday.com.ua;
  • через електронну пошту: [email protected];
  • за телефонами: (032)-260-04-10, (096)-648-27-02, (093)-719-96-71, (066)-825-99-36 (Христина); (067)-370-63-20, (093)-46-88-777 (Ігор).