• Головна
  • Анонс: Міжнародна піша проща родин мігрантів Самбір-Зарваниця...

Анонс: Міжнародна піша проща родин мігрантів Самбір-Зарваниця

01.07.2012, 00:22
Анонс: Міжнародна піша проща родин мігрантів Самбір-Зарваниця - фото 1
Пасторально-місійний відділ УГКЦ та БФ «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ всьоме організовують Міжнародну пішу прощу родин мігрантів із Самбора у Зарваницю. Паломництво відбудеться з 3–12 серпня 2012 р.

Проща мігрантівПасторально-місійний відділ УГКЦ та БФ «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ всьоме організовують Міжнародну пішу прощу родин мігрантів із Самбора у Зарваницю. Паломництво відбудеться 3–12 серпня 2012 р.

Ціллю цього паломництва, за словами організаторів, є розвивати віру в Бога, бо «життя тих 5-7 млн людей, котрі виїхали з 90 років, є трагічним, через роз’єднання сімей, і, практично, ніхто за це не несе відповідальності, — наголошує виконавчий секретар відділу о. Василь Поточняк. — Ми побачили, що цей тягар, який ліг на наші душі, на душі наших ближніх, на нашу державу потребує глибшої жертви, ніж просто «Господи помилуй», його треба виганяти молитвою і постом».

Щорічно маршрут проші змінюється. «За ці роки ми може двічі чи тричі проходили тими самими селами чи містами. Маршрути міняємо свідомо, бо хочемо ділитися з усіма», — зауважує о. Василь.

«Нас у це паломництво ніхто не примушує: ідемо і жертвуємо сном, втомою, недосипанням, недоїданням, різним ставленням до нас і між собою, але тут ми вчимося по-Божому жити і по-Божому реагувати», — підсумовує секретар відділу.

Маршрут проші та детальніша інформація на сайті «Паломницької спільноти».