• Головна
  • Унівська лавра знову запрошує молодь на травневу прощу...

Унівська лавра знову запрошує молодь на травневу прощу

02.05.2011, 14:31
Унівська лавра знову запрошує молодь на травневу прощу - фото 1

13-15 травня 2011 р. Товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із Свято-Успенською Унівською Лаврою Студійського уставу і ЛМГО «Українська молодь — Христові» за підтримки комісії мирян Львівської архиєпархії УГКЦ та Львівської міської ради організовують XVIII молодіжну пішу прощу Львів-Унів.

exklusiv.gifПроща до Унева13-15 травня 2011 р. Товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із Свято-Успенською Унівською Лаврою Студійського уставу і ЛМГО «Українська молодь — Христові» за підтримки комісії мирян Львівської архиєпархії УГКЦ та Львівської міської ради організовують XVIII молодіжну пішу прощу Львів-Унів. Прощу благословив єпископ-помічник Львівської архиєпархії Венедикт (Алексійчук).

У третю неділю травня, яка цього року випадає на 15 травня, визначено вшановувати чудотворну ікону Унівської Богородиці. Це свято було встановлено саме з нагоди молодіжної прощі.

Унівська Богородиця«Вже 18 років кожного травня християнська молодь збирається на цю дорогу покаяння та прощення, щоб через дводенний труд прочанського шляху випросити у Господа ласк для себе, своєї родини, Церкви, народу, світу, — йдеться у запрошенні. — Проща – це наші перепросини з Ісусом, якого ми так тяжко ображаємо. Жертвуючи своїм часом, своїми вигодами, бажаючи пройти цей шлях заради Ісуса, з любові до Нього, ми полегшуємо Його важку ношу. Тема цьогорічної прощі – чистота, чеснота, про яку сучасна молодь, на жаль, мало дбає. «Блаженні чисті серцем, бо вони Бога побачать» (Мт. 5, 8). Покора та чистота необхідні для того, щоб зустрітися з Ним. Інакше ми завжди розминатимемось з Господом, намагаючись реалізувати наші власні плани та проекти. Чисте серце – це серце добре, шляхетне, вільне від облуди і брехні, відкрите на Божу благодать. Ми щиро віримо, що саме завдяки чесноті чистоти молоді люди зможуть уникнути багатьох проблем, які руйнують людину (аборти, венеричні захворювання, СНІД, розлучення, зневіра) і збудувати міцні християнські сім’ї, що будуть запорукою процвітання українського народу».

Проща до Унева розпочнеться Божественною Літургією у церкві Св. Архістратига Михаїла на вулиці Винниченка у Львові 13 травня 2011 р.Б. о 7.00. О 9.00 прочани вирушать зі Львова. Колону супроводжуватиме медичний персонал та МВС. До Унева прочани прибудуть надвечір 14 травня.

Нічні чування триватимуть до ранку: молитви, сповідь, благословення чудотворною іконою. Вночі прочан чекає похід зі свічками на Чернечу гору.

Наступного дня після Архиєрейської Літургії людей автобусами повезуть до Львова.

На прощу необхідно взяти теплий одяг, змінне зручне взуття, дощовик, спальний мішок та килимок до нього, за можливості – намет. У рюкзак бажано покласти також молитовник, вервицю, ліхтарик, панамку, крем від сонця, лейкопластир, ложку, миску і горнятко. Важкі речі буде везти автомобіль.

"В дорозі до Унева і під час нічних чувань в Святоуспенській Унівській Лаврі лише справді віруюча людина зможе очистити душу, зцілити її від гріховності у чудесній тайні, подарованій нам Богом – тайні покаяння. Тож приєднуйтесь до прощі, щоб спільно здійснити цей молитовний шлях!", — запрошують обновляни.

Унівська Лавра