• Головна
  • Три нові міста на карті порталу...

Три нові міста на карті порталу

06.03.2011, 14:04
На карті "Релігійного туризму три нові населенні пункти: Теребовля, Броди і Жовква.

На карті "Релігійного туризму" три нові населенні пункти: Теребовля, Броди і Жовква.

Теребовля — княже місто. Старовинні храми XVI-XVII століть, руїни колись одного з найбільших на Поділлі василіанського монастиря, замок, “який тільки Кам’янцю міг поклонитися”, і навіть зменшена копія римської базиліки святого Павла за мурами — це пам’ятки, що чекають на туристів у Теребовлі.
Джерело публікації: risu.org.ua

Відкрий для себе Броди. Одне з найстаріших міст західного регіону України, яке у 2009 році відзначило 925 річницю з дня першої офіційної згадки та 425-ту від отримання магдебурзького права, розташоване на північному сході Львівської області всього за декілька кілометрів від межі з Рівненщиною. Броди – місто майже рівновіддалене від чотирьох обласних центрів – Львова (101 км), Тернополя (80 км), Рівного (110 км) та Луцька (110 км). Вражає багата історична спадщина Бродівщини: в районі налічується 24 пам’ятки державного та 48 місцевого значення.

Жовква - Ренесансна квітка з героїчної доби. Приблизно за двадцять кілометрів від Львова, там, де починаються Розточанські гори, розташувалося мальовниче місто Жовква. Якщо їхати по трасі Львів-Рава-Руська, то хвилин через двадцять на обрії можна вже побачити фортечні башти та високі бані з дзвіницями костелів і церков. Головна дорога перед самим містом завертає праворуч, в об’їзд, тож треба не прогаяти розвилку, і тоді через дві-три хвилини вулиця Львівська приведе туриста в центр міста, на Вічеву площу. Тут на його чекає несподівано велика кількість архітектурних пам’яток з неабиякою історією.
Джерело публікації: risu.org.ua

Джерело публікації: risu.org.ua