Книга в житті віруючої людини

03.09.2010, 12:44

Книга стала невід’ємною частиною фактично кожної з релігій. Свого часу у мусульманських країнах християн та юдеїв називали „людьми книги”, — таким чином пов’язуючи їх з Біблією як архиважливою частиною їх віри. Церква Христова щоденно у своїх богослужіннях читає Святе Письмо.

Книга стала невід’ємною частиною фактично кожної з релігій. Свого часу у мусульманських країнах християн та юдеїв називали „людьми книги” , — таким чином пов’язуючи їх з Біблією як архиважливою частиною їх віри. Церква Христова щоденно у своїх богослужіннях читає Святе Письмо.

Сьогодні Церква чи релігійна організація не можуть обійтися без книги як такої: починаючи від релігійної книжки для дітей і завершуючи богословськими томами та творами отців Церкви.

В той же час, як в історії, так і зараз керівництво різних Церков нерідко вдавалося до формування списків нерекомендованої чи забороненої літератури. Зрештою, як зазначають експерти, навіть у церковних книгарнях не вся література може бути дійсно корисною для віруючої людини.

Цього місяця хочемо детальніше зупинитися на темі, яка релігійна література є на українському ринку, що пропонують релігійні видавництва для читання. Також, яку релігійну літературу видають світські видавництва.

Крім того, традиційно у вересні відбувається найбільший національний книжковий ярмарок — Форум видавців у Львові, інформаційним партнером якого є РІСУ.