• Головна
  • Довкола концепцій церковно-державних відносин в Україні...

Довкола концепцій церковно-державних відносин в Україні

28.06.2004, 16:07
Коментарі до проектів Концепцій державно-церковних відносин

Запропонований Державним комітетом у справах релігій в липні 2002 р. проект змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" викликав широкий інтерес громадськості та релігійних організацій, спричинив проведення різноманітних "круглих столів", конференцій та семінарів за участю представників Церков, науковців, правників, релігієзнаців, державних мужів. На цих зустрічах висунуто ідею розробити концепцію церковно-державних відносин в Україні, яка може стати основою для нового українського релігійного законодавства.

Пропонуємо до уваги ряд проектів концепцій та зауважень до них, розроблених різними інституціями.

Проект Концепції державно-конфесійних відносин в Україні
Опрацьований Робочою групою, до складу якої увійшли представники кількох релігійних конфесій, юристи та науковці, за ініціативою Українського центру політичних і економічних досліджень ім. О. Разумкова. Представлений на засіданні постійно діючого Круглого столу "Релігія і влада в Україні: проблеми взаємовідносин" (Київ, 18 грудня 2003 року).

Основи (концепція) державно-церковних відносин в Україні
Розробник - Інститут законодавчих передбачень і правової експертизи. Представлений на засіданні постійно діючого Круглого столу "Релігія і влада в Україні: проблеми взаємовідносин" (Київ, 18 грудня 2003 року).