• Головна
  • Новий номер журналу “Скинія”: з покоління на покоління...

Новий номер журналу “Скинія”: з покоління на покоління

16.01.2020, 14:52
Новий номер журналу “Скинія”: з покоління на покоління - фото 1
У новому номері ви знайдете статті про покоління та взаємодію між ними

У новому номері ви знайдете статті про покоління та взаємодію між ними від голови Патріаршої комісії УГКЦ в справах молоді о. Ростислава Пендюка, викладача Львівської БізнесШколи при УКУ Володимира Хіцяка, головного редактора Скинії о. Юрія Блажиєвського СБП, розмову з керівником Центру психічного здоров’я Шпиталю ім. митр. А. Шептицького у Львові Володимиром Станчишиним.

Новий номер журналу “Скинія”: з покоління на покоління_1

Покоління – це ті, хто разом. Їх об’єднав час, спільний досвід, події, культура. Попередники їх не розуміють, наступники поправляють.

Покоління дає одну важливу перевагу – бути бодай для когось зрозумілим. Та й інше покоління також можна зрозуміти, якщо цього насправді захотіти. Можна уважніше подивитися на те, що їх сформувало, на їхній досвід. Зрештою, часто нам важко зрозуміти й себе. Для цього варто придивитися й до свого власного покоління.

Чому ми вирішили, що ця тема на часі?

По-перше, час Різдва. Господь вирішив увійти в людську історію, став частиною людського досвіду. Став Сином Чоловічим, онуком, нащадком попередніх поколінь. Чому? Навіщо? Що Бог хоче сказати кожному поколінню, зважаючи на час, в якому їм випало жити?

По-друге, ми стоїмо на порозі великої події: на сцену суспільства вривається новий гравець, покоління Z. Вони вже закінчують навчання й починають працювати, створювати сім’ї, голосувати на виборах, стають активними в житті парафій. І було б епохальною помилкою цього не помітити, злегковажити або ставитися до них так, як до попереднього покоління, міленіалів.

Сподіваємося, що цей номер журналу “Скинія” спробує дати принаймні деякі відповіді і, що важливіше, поставить нові запитання.

Також нагадуємо, що в номері Ви знайдете:

  • щоденні біблійні роздуми за літургійним календарем УГКЦ;
  • дайджест актуальних сенсів від Папи Франциска, Синоду Єпископів УГКЦ, Українського Католицького Університету;
  • слова святих та Отців Церкви, рецензія на фільм та на книгу та інше…

Замовити журнал Ви можете на сайті skynia.org, або написавши повідомлення на сторінці у фейсбуці чи на скриньку [email protected]