• Головна
  • Місійна Церква – це не про нас? Анонс нового номера журналу “Скинія”...

Місійна Церква – це не про нас? Анонс нового номера журналу “Скинія”

19.11.2019, 09:03
Місійна Церква – це не про нас? Анонс нового номера журналу “Скинія” - фото 1
Що з нашими місіонерами? Дилема. З тими, хто поїхав служити спільнотам наших заробітчан і мігрантів? Чи з тими, які, скажімо, поїхали з проповіддю до Африки – а що, є й такі? Останніх, якщо вони і є, — одиниці.

Свіжий номер Що з нашими місіонерами? Дилема. З тими, хто поїхав служити спільнотам наших заробітчан і мігрантів? Чи з тими, які, скажімо, поїхали з проповіддю до Африки – а що, є й такі? Останніх, якщо вони і є, — одиниці. Про перших якось дуже швидко забуваємо, контакт обривається, тепер їм навіть листів ніхто не пише – це ж уже цифровий світ... Так, ще є ті, хто відважно їде на терени Великої України – русифіковані, радянизовані і атеїзовані протягом понад трьох поколінь. Але і про них згадуємо, чомусь, лише до великого свята.

То чим є ці місії? І якою ж є місія Церкви? І чи наша Церква є місійною? І чи ми, її члени, це усвідомлюємо? Що робимо для підтримки цієї місії? Чи пам'ятаємо в молитві? І чи не звалюємо її виключно на плечі духовенства і монашества, наївно думаючи, що в умовному Львові мирянин не має жодної можливості долучитися до цієї місії проголошення Христа?

В новому номері ви знайдете статті про місії та місійність Церкви від Анатолія Бабинського, головного редактора “Скинії” о. Юрія Блажиєвського СБП, розмову з колишньою співпрацівницею “Скинії” та місіонеркою в Іраку Єлизаветою Доценко.

Сподіваємося, що цей номер журналу “Скинія” спробує дати принаймні деякі відповіді і, що важливіше, поставить нові запитання.

Також нагадуємо, що в номері Ви знайдете:

- щоденні біблійні роздуми за літургійним календарем УГКЦ;

- дайджест актуальних сенсів від Папи Франциска, Синоду Єпископів УГКЦ, владики Робета Баррона (США);

- слова святих та Отців Церкви, рецензія на фільм, книгу та багато іншого…

Замовити журнал Ви можете на сайті skynia.org, або написавши нам повідомлення на сторінці у Фейсбук www.facebook.com/skynia.ua чи на скриньку skinia.ua@gmail.com

Приємного читання!