• Головна
  • “Йти до сповіді? Боюся” – актуальна тема березневої “Кани”...

“Йти до сповіді? Боюся” – актуальна тема березневої “Кани”

12.03.2018, 15:25
“Йти до сповіді? Боюся” – актуальна тема березневої “Кани” - фото 1
Найбільший ажіотаж перед сповідальницею зазвичай спостерігається під час Великого посту. Для когось це чергова нагода покаятися, а для когось – виконати обов’язок раз на рік. А дехто вже й ніколи не прийде до сповіді, бо мав негативний досвід попереднього разу.

“Йти до сповіді? Боюся” – актуальна тема березневої “Кани”_1Найбільший ажіотаж перед сповідальницею зазвичай спостерігається під час Великого посту. Для когось це чергова нагода покаятися, а для когось – виконати обов’язок раз на рік. А дехто вже й ніколи не прийде до сповіді, бо мав негативний досвід попереднього разу. Причин не йти до сповіді – безліч, страхів – ще більше. Але це не скасовує потреби християнина таки сповідатися, яким би не був священик, якими б важкими не були наші гріхи. Тому й актуальна тема журналу “Кана” і розмова з о. Ростиславом Пендюком – про сповідь, зокрема про людські фактори сповіді.

о. Миколай Лучок у своїх роздумах “Про силу запитань та відповідей на них” пише про важливість запитувати себе: “Навіщо?”. Як влучне і чітке нагадування про справжню мотивацію. Як індикатор власних незрілих життєвих виборів.

Дзвінка Матіяш зловила несподіваний ракурс розмови про лікарів, зокрема про стосунки пацієнта і лікаря – у черговій історії про одяг “Люди в білих халатах”.

Інтерв'ю зі сестрою Марією Слепченко відкриває такі поняття, як контемплятивне життя та контемплятивний монастир. А ще ця розмова здивує тих, у кого ще залишились якісь стереотипи щодо життя у стінах монастиря.

Натомість сім’я Стециків з Івано-Франківська, їхній спосіб життя, може стати для когось із читачів дзеркалом, у яке саме вчасно подивитися, щоб глянути вглиб свого життя.

Ще одна цікава розмова – з перекладачкою і засновницею видавництва “Урбіно” Боженою Антоняк. Про переклади, про книжковий ринок, зокрема й про підліткову літературу, на виданні якої й спеціалізується це видавництво.

Нова рубрика “Літургійна школа” з літургістом о.Василем Рудейком цього разу про богослужіння добового кола, якими можна молитися щодня, зокрема Утреня і Вечірня Але крім них є ще 7 інших щоденних богослужінь, які можуть допомогти у спілкуванні з Господом.

А ще – подорож у польське місто Лодзь разом з Надійкою Гербіш, блоги від Богдана Трояновського та Світлани Бабинської, огляди книжок та фільмів, традиційні поради про здоров'я, комфортний дім та смачні рецепти.

Придбати журнал можна на сайті та у крамницях “Свічадо”, у кіосках преси “Інтерпрес” та храмах Львова. А слідкувати за анонсами матеріалів журналу та спілкуватися на актуальні теми можна на сторінці “Кани” у Фейсбуці та Інстаграмі (@kana_ua).

Передплатити можна у будь-якому відділенні Укрпошти або онлайн. Передплатний індекс 68747 (N.B. У передплаті – дешевше!)