• Головна
  • “Рак. Життя після діагнозу” — актуальна тема лютневої “Кани”...

“Рак. Життя після діагнозу” — актуальна тема лютневої “Кани”

01.02.2018, 15:34
“Рак. Життя після діагнозу” — актуальна тема лютневої “Кани” - фото 1
Невипадково лютневий випуск журналу редакція “Кани” присвятили саме темі онкохвороби. Це місяць, коли відзначається Всесвітній день хворого, Всесвітній день боротьби проти раку та Всесвітній день онкохворої дитини.

Kana_1802.jpgНевипадково

лютневий випуск журналу редакція “Кани” присвятила саме темі про онкохвороби. Це місяць, коли відзначається Всесвітній день хворого, Всесвітній день боротьби проти раку та Всесвітній день онкохворої дитини. У назві теми “Рак. Життя після діагнозу” ключовим словом є ЖИТТЯ. Бо діагноз “рак” не закінчує життя вмить, це переважно не є несподівана і раптова смерть як від інфаркту чи травм у дорожній аварії. ЖИТТЯ після діагнозу триває. Так, на якийсь час. Але усі ми тут “на якийсь час”, навіть без діагнозу...

Життя після діагнозу – зовсім не теорія. Безліч тих нещасних табу, низька культура у ставленні до хворих у нашому суспільстві, байдужість у медичній сфері. Тому що про це ТРЕБА ГОВОРИТИ. Мабуть, кожен знає когось онкохворого. Але досвід хвороби торкає не лише самих хворих, але й родичів, тих, хто жив поруч. Шок, запитання “чому?”, несприйняття, боротьба, лікування, депресії, страх, примирення, мовчання, сльози, безпорадність, надія – все це належить до життя після діагнозу, а радше – просто до життя. Бо, як каже в інтерв’ю психолог Володимир Станчишин: “Хвороба – це даність. Людина не знає і ніколи не знатиме, чому так сталося”. Це даність життя. Нашого людського життя на землі. А “Кана” пише саме про життя, тому і про хвороби.

Життя насправді – багатогранна, цікава і захоплива пригода. Якщо у ньому є Бог, то навіть якщо у ньому є хвороба, людина живе благословенно, тобто є щасливою і реалізованою. І це прекрасно видно у житті отця П’єра Лефевра, тому варто прочитати інтерв’ю з цим дуже простим а водночас глибоко просякнутим життєвою мудрістю французьким священиком.

Розмова з митцями іконописної майстерні “Алімпій” може надихнути вас до молитви, а текст Дзвінки Матіяш — до молитви за тих, хто носить вишиванки.

У цьому номері — нова рубрика “Літургійна школа”, де у розмовах з літургістами будуть розбиратися всі нюанси богослужінь Церкви.

У віртуальну мандрівку на Ферерські острови запрошує Вікторія Рудич.

Незабаром редакція планує запустити сайт журналу.

Придбати «Кану» можна на сайті та у крамницях “Свічадо”, у кіосках преси “Інтерпрес” та храмах Львова. А слідкувати за анонсами матеріалів журналу та спілкуватися на актуальні теми можна на сторінці “Кани” у Фейсбуці та Інстаграмі (@kana_ua).

Передплатити можна у будь-якому відділенні Укрпошти або онлайн. Передплатний індекс 68747