• Головна
  • Нова книга о. Андрія Зелінського — про зцілення від самотності зраненого війною суспільства...

Нова книга о. Андрія Зелінського — про зцілення від самотності зраненого війною суспільства

04.08.2016, 11:38
Нова книга о. Андрія Зелінського — про зцілення від самотності зраненого війною суспільства - фото 1

У видавництві «Свічадо» вийшла нова книга о. Андрія Зелінського «На ріках вавилонських… Кілька думок про повернення». Це роздуми про самотність і про любов, про війну та справжню перемогу, про вигнання та про шлях повернення. Ця книжка — спроба духовної рефлексії не лише над нашим сьогоденням, але й над тим, що лежить в його основі.

«На ріках вавилонських… Кілька думок про повернення»У видавництві «Свічадо» вийшла нова книга о. Андрія Зелінського «На ріках вавилонських… Кілька думок про повернення». Це роздуми про самотність і про любов, про війну та справжню перемогу, про вигнання та про шлях повернення. Ця книжка — спроба духовної рефлексії не лише над нашим сьогоденням, але й над тим, що лежить в його основі.

Автор ставить дуже важливі питання: Чи припиняється війна, коли стихає зброя? Чи можна повернутися з війни? «Кожна війна, якоюсь мірою, із чиєїсь самотності, — каже о. Андрій Зелінський. — Кожна війна помножує самотності, дірявлячи тіло людства незавершеними історіями людської любові. Самотність — це земля нашого вигнання, стан нашої неволі. Бути пророком повернення, на мою думку, — місія кожного християнина в пустелях сучасної цивілізації».

Священик говорить, що світ людини потребує зцілення від самотності, особливо ж його потребує сьогоднішнє зранене війною українське суспільство: «Тільки логіка «зустрічі» може заповнити продірявлене самотністю суспільство — зустрічі з собою справжнім, справді любленими і здатним любити; з ближнім у іншому і з братом у ближньому; зустрічі з Богом несподіваним, гарантією можливості безумовної та безмежної любові в мінливому світі людей, але любові завжди більшої, несподіваної в своїй соціальній та історичній конкретності».

Варто додати, що назва книжки – «На ріках вавилонських» – є дуже символічною, бо це перша стрічка одного з найвідоміших псалмів, 137-го, який є піснею єврейських вигнанців, котрі перебувають у вавилонському полоні.

Нагадаємо, що першою книжкою Андрія Зелінського стали «Соняхи. Духовність на час війни». Ця книга історій, вдячності і пам’яті є своєрідною посвятою тим воїнам, з якими капелан пліч-о-пліч стояв і стоїть на передовій у зоні АТО.

Перша презентація книги «На ріках вавилонських…» відбудеться під час цьогорічного Форуму видавців.

о. Андрій ЗелінськийКнижку можна придбати у крамницях видавництва «Свічадо». А з 10 серпня книжка буде доступна в інших українських книгарнях, зокрема у мережі книгарень «Є».

Андрій Зелінський — священик Української Греко-Католицької Церкви, член чернечого згромадження «Товариство Ісуса», військовий капелан, член Ініціативної групи Української Академії Лідерства.

Філософську освіту здобував у Коледжі Святого Василія, Стамфорд, США, богословську – в Папському Григоріанському університеті в Римі, Італія, політологічну – в Національному університеті «Києво-Могилянська Академія». Основні сфери наукових інтересів та напрямки пасторальної діяльності: християнська духовність у контексті сучасної культури, ідеологія національної безпеки та забезпечення духовних потреб військовослужбовців.

Викладач Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ та автор книги «Соняхи». З червня 2014 року бере активну участь у наданні духовної підтримки українським військовим у зоні АТО, здійснюючи своє служіння у підрозділах ЗСУ під Слов’янськом, Краматорськом, Старогнатівкою та у Пісках, Дебальцевому, Широкіному Донецької області.