• Головна
  • Дощова осінь із книжками від “Свічадо”, які дарують тепло...

Дощова осінь із книжками від “Свічадо”, які дарують тепло

28.10.2015, 08:17
Дощова осінь із книжками від “Свічадо”, які дарують тепло - фото 1

Передбачувано прийшли осінні холод і дощ, від якого, як відомо, можна врятуватися теплим чаєм і хорошою книжкою. Видавництво “Свічадо” вже потурбувалося про те, щоб восени було що почитати і пропонує цілий спектр літньо-осінніх новинок. Ми розділити книжки на 4 групи, щоб кожному було зручно знайти щось для себе.

Передбачувано прийшли осінні холод і дощ, від якого, як відомо, можна врятуватися теплим чаєм і хорошою книжкою. Видавництво “Свічадо” вже потурбувалося про те, щоб восени було що почитати і пропонує цілий спектр літньо-осінніх новинок. Ми розділити книжки на 4 групи, щоб кожному було зручно знайти щось для себе.

Ваші діти мають лише васОтож, в групі Виховання і поради є книжка відомого італійського священника Бруно Ферреро. “Ваші діти мають лише вас!”. Дуже багато сказано та написано про можливості “моделювання характеру дитини”, ніби дитина — це аморфний шматок глини, а виховання полягає у тому, аби надати йому соціальної форми. Однак повсякденний досвід доводить протилежне. Дитина — це активна і динамічна істота, та якщо вже хтось і “моделює” родину, то це — сама дитина. Батьками не народжуються, батьками стають. Таким є лейтмотив книжки «Ваші діти мають лише вас!». У ній зібрані педагогічні настанови для правильного та мудрого виховання дітей. А також поради, як впоратись із типовими віковими труднощами. Автор нагадує, що бути частиною сім’ї — це велике щастя і відповідальність водночас.

У книжці Беати Вайдкамп “Як розвивати християнську спільноту”, написаній в стилі К. С. Люїса "Листи Крутеня", деструктивні сили у формі 15 листів подають інструкції, як непомітно працювати над розколом спільноти. Бо часто в наших спільнотах, виникають такі проблеми, як підсвідоме прагнення влади, духовне насильство, нездоланні відмінності між учасниками, і все це майстерно замасковане під велику побожність. Авторка влучно і з гумором викриває справжні мотиви, що криються за багатьма проблемами спільноти. ЇЇ гостра проникливість така ж гірка й рятувальна, як ліки. У формі ліків після кожного листа подається посилання на уривок Біблії, який бореться з тою чи іншою недугою.

Путівник для батькаТакож цю групу ми доповнили такими виданнями, як “Духовні Поради отця Піо”, котрі вибрала й опрацювала Йоанна Пєстрак, а ще “Путівник для батька. 40 роздумів” та “У любові немає страху” о. Юзефа Августина. Сподіваємось ці книжки підтримають вас доречними порадами та настановами щодо власного розвитку чи виховання ваших дітей.

Ще одна група Психологія, роздуми вміщає: “Дорогоцінний тягар свободи” Данути Пєкаж. Сказати, що свобода — це щось конкретне і для кожного те ж саме — буде відвертою брехнею. Проте, якщо висловитися, що це щось абстрактне — доля брехні також присутня. Авторка присвятила цілу книжку такому недосяжному та водночас такому бажаному станові душі, як свобода. Що воно таке? Чи кожному свобода дозволена? Чи вміємо ми її цінувати, розпізнавати, берегти? Чи знаємо Хто її нам подарував? На перший погляд, свобода — щось цілісне, проте, скільки неочікуваних факторів та частинок проявляються для людини, коли вона намагається стати вільною та отримати свою дорогоцінну свободу.

Багатьом відома Надійка Гербіш пропонує свою нову книжку “Дороговкази, радіо та дощ”. В бурхливому плині життя доволі часто трапляються ситуації, коли ми просто забуваємо про Нього. Забуваємо, бо надто заклопотані своїми невдачами, переживаннями, розчаруваннями та депресіями. Буває, що забуваємо про Нього й тоді, коли відчуваємо піднесення, смак перемоги, радість, обманюючи себе тим, що все це ми зробили та досягнули самі. Навдивовижу вдало авторці вдалося підмітити тонкощі нашого щоденного життя та місце Бога в ньому. Вона, як то кажуть, сіла, трошки зупинилася і придивилася до себе, до свого ставлення і до присутності Бога в найменших деталях. Її книжка — життєва розповідь про власне відчуття безмежної любові Бога до кожного.

150 думок Митрополита Андрея ШептицькогоДо групи Релігійні роздуми ми віднесли насамперед “150 думок Митрополита Андрея Шептицького”, які упорядкувала Тереза Ференц. Мабуть, не вартує розповідати наскільки важливою для всіх нас є постать Митрополита Андрея Шептицького. І якими неоціненними та актуальними є його думки та науки навіть у ХХІ столітті. Ця маленька книжечка думок великого Митрополита зможе познайомити вас із величавою постаттю нашого народу. Дозволить заглянути в його сокровенні думки. Митрополит Андрей, як ніхто інший, навчить служінню Богові та людям, допоможе пізнати й відчути потребу справжнього добра та альтруїзму. Ця збірка думок допоможе не лише відкрити для себе особистість Андрея Шептицького, а й самому пізнати силу, могутність і велич таких простих слів, котрі є актуальними щодня в будь-які моменти нашого життя.

“Роздуми до літургійних читань Апостола” владики Венедикта (Алексійчука), а також “Ходити з Богом. Стежками Святого Письма” Тіма Грея і Джефа Кевінса — видання, котрі не потребують якихось порад, щоб їх захотілося почитати.

Нові таємниці ВатикануІ в останній групі, яку ми назвали Різне ми пропонуємо “Нові таємниці Ватикану” Бернара Лєкомта. Віддавна Ватикан був оповитий легендами, загадками і таємницями. Багато віків кожен намагався стати на крок ближчим до розгадок центру Католицької Церкви. Роками всіх цікавили питання про те, чи автентичними є мощі й могила святого Петра, та чи справді вони знаходяться в резиденції Папи Римського? Чи папа сприяв втечі нацистських злочинців після 1945 року? Чи можна бути католиком і франкмасоном? Про що розмовляли Іван Павло ІІ та Михайло Горбачов? Саме для того, щоб пролити світло на ці та багато інших запитань, автор Бернар Лєкомт продовжив свою роботу над виданням “Нові таємниці Ватикану”, ґрунтуючись винятково на достовірних фактах, на основі яких читач самостійно зможе сформулювати свою думку.

А до чаю чи до кави пропонуємо чергову кулінарну книжку Віри Манько «Медове печиво».

З цими та іншими новинками і старішими виданнями можна також ознайомитися і замовити на сайті видавництва «Свічадо».