• Головна
  • «Час відпочивати з сім’єю» – літнє число «Кани»...

«Час відпочивати з сім’єю» – літнє число «Кани»

04.06.2013, 08:21
«Час відпочивати з сім’єю» – літнє число «Кани» - фото 1
Як провести літній відпочинок так, щоб після нього кожен член сім`ї почувався щасливішим? Про це йдеться у літньому (червнево-серпневому) числі журналу «Кана».

kana_Lito.gifЯк провести літній відпочинок так, щоб після нього кожен член сім`ї почувався щасливішим? Про це йдеться у літньому (червнево-серпневому) числі журналу «Кана».

Щороку виникає запитання, як організувати сімейний відпочинок влітку? Чи завжди відпочивати разом із дітьми чи поїхати у подорож лише з чоловіком або дружиною? А дійсно, літо: з дітьми, чи без? Про це в «Кані» розповідає Мар`яна Нартікова, лікар психотерапевт, дитячий психіатр. Вона пропонує декілька корисних порад про те, як розподіляти свій час, як планувати відпочинок на сімейній раді, як дитячий табір не перетворити на «заслання», яка специфіка відпочинку з малюками та підлітками і як відпустку зробити нагодою для зміцнення стосунків у подружжі.

Мар`яна Нартікова каже: «Відпочивати сім’єю – велика цінність. Тому треба ставитися до цього не як до навантаження, а як до гарної можливості побути разом. А також – іншими очима подивитися на людей, з якими мешкаємо в одній хаті. Можливо, ще раз закохатися в чоловіка чи дружину. Чому ні? Люди змінюються, і почуття можуть відновитися. Але над цим треба працювати. І все залежить від того, з яким налаштуванням чоловік і дружина їдуть на відпочинок, як вони використають цей спільний час».

Якщо хтось любить подорожі, але мусить відмовлятися від них через те, що має маленьку дитину, то пропонуємо почитати розповідь мандрівної сім`ї з Києва, Вероніки та Віталія Коваленків, які з півторарічною Устинкою їздять і Україною, і за кордон. Вони кажуть: «Подорожувати з маленькою дитиною  можна  куди  завгодно. І насправді що дитина менша, то простіше  з  нею  подорожувати. Головне – відчувати свою мобільність, не прив’язуватися до громіздких візочків і дитячого ліжечка, і простіше ставитися до «режиму». (…) Для дитини головне, щоб поряд була мама і щоб мама була спокійна та задоволена. Маленькі діти дуже гарно відчувають емоції батьків, тож якщо ви хочете,  щоб  подорож  та  відпочинок сподобалися вашим дітям, то, насамперед, вони мають сподобатися вам самим».

Справжній «банк ідей» для літа міститься у матеріалі «Відпочиваємо разом», де різні сім`ї розповідають про своє літнє проведення часу. Одні – з п`ятьма дітьми йдуть на прощу. Інші – таборують, об`єднаючись із багатьма сім`ями.

А, приміром, Марія Савчук, мама 32-річного Вадика, який має ДЦП, розказує про їхні поїздки до Криму на лікування, на котре вони цілий рік збирають кошти, бо не мають пільгових путівок. Але також вона каже: «Звичайно, ми не завжди їдемо кудись лише з лікувальними цілями. Бо інколи люди, в яких народжується дитина з особливими потребами, перетворюють своє життя на лікування. Але також треба ще щось побачити. (…) Якщо є можливість, їдемо на літні табори від спільноти «Віра і світло». Наші  подорожування  дають мені  відчуття  спільноти. Бо ми вже давно нікуди не їздимо тільки вдвох, це фізично неможливо. (…) Щоб відпочити, не потребуємо їхати кудись далеко. Дорога дуже вимучує.  Вистачає  часом  просто вийти на вулицю. Звичайно, можна лягти вдома на ліжко і нарікати, як то все тяжко. А можна бачити ту красу, навіть коли просто прогулюєшся парком. Як тут гарно... Зелена трава... Я так люблю Україну. І хіба цього мало? І не потрібно багато часу, засобів, затрат...»

Окрім того в літній «Кані» є знайомства з цікавими людьми і родинами, які діляться своїм життєвим досвідом. Також є корисні поради щодо виховання дітей і подружніх взаємовідносин. Та інші цікаві, пізнавальні і корисні для сім`ї матеріали: які книги варто прочитати, який фільм можна взяти для сімейного перегляду, що приготувати, аби потішити своїх рідних та близьких.

«Кана» є повноколірним журналом, обсягом у 68 сторінок. Періодичність його виходу – один раз на місяць. Особливістю журналу є також те, що матеріали до нього готують українські автори, отож теми, які висвітлюють у виданні, є близькими і актуальними для сучасних українців.

Детальніше про зміст «Кани» та умови придбання дивіться на сайті видавництва «Свічадо». Або на нашій сторінці у Фейсбуці.

Наші контакти:

E-mail: [email protected]

  • (067) 37-00-452
  • (032) 244-57-44
  • (032) 240-35-08
  • (066) 539-19-62
  • (093) 407-15-84

Для листів: а/с 808, м. Львів, 79008