• Головна
  • Березнева «Кана» — про якісне спілкування між батьками та дітьми...

Березнева «Кана» — про якісне спілкування між батьками та дітьми

04.03.2013, 11:13
Березнева «Кана» — про якісне спілкування між батьками та дітьми - фото 1
«Спецзавдання: розмовляти з дітьми» — така тема березневого числа журналу «Кана», який нещодавно вийшов з друку. Матеріали номера містять конкретні поради, як ефективно будувати діалог із дітьми та уникнути помилок, які заважають доброму спілкуванню.

kana_obkl_berezenj.jpg«Спецзавдання: розмовляти з дітьми» — така тема березневого числа журналу «Кана», який нещодавно вийшов з друку. Матеріали номера містять конкретні поради, як ефективно будувати діалог із дітьми та уникнути помилок, які заважають доброму спілкуванню.

Окрім «живих» історій, у цьому числі журналу автори-фахівці ґрунтовно розкривають питання наявності проблем у спілкуванні батьків із дітьми і дають низку корисних порад. Вони розповідають, як навчитися «чути» своїх дітей, як виховати у них «совість».

У «Кані» цього місяця знайдете ще багато корисного і цікаво для себе: про те, що означає мікс «людина – душа і тіло»; про велику силу прощення; як і де провести сімейне дозвілля, як харчуватися, щоб бути здоровим і красивим та багато іншого.

До родини на гостину

Лада та Ігор Гентоші: «Коли я почула діагноз сина «синдром Дауна», майбутнє мені уявлялось у пітьмі. Зараз моє життя і життя нашої родини – кольорове»

Знайомство з родиною Лади та Ігоря Гентошів, які є батьками з непростим досвідом хвороби найменшого сина. Вони просто, на реальних прикладах показують, як можна розмовляти з дітьми, проводити з ними час і будувати місток спілкування.

Тема номера: Спецзавдання: розмовляти з дітьми

«Налагодити добрий контакт із дітьми». Розмова з Петром Дідулою, батьком п’яти дітей. Він – тато, який розуміє важливість довіреної Богом відповідальності й творчо докладає зусиль, щоб якісно спілкуватися з дітьми.

 «Будуємо місток спілкування». Психолог розповідає про те, як будувати місток між поколінням батьків і поколінням дітей, та як уникнути напруги, яка може зруйнувати їхні стосунки.

«Почуй свою дитину». Розмова з фахівцем про те, як правильно слухати своїх дітей – слухати, щоб чути. Бо «бути почутим» це одне з найважливішого, чого хочуть від своїх батьків діти.

Жити вірою

«Людина – душа і тіло». Богослов розповідає простою мовою про душу і тіло людини, про їхні взаємини.

Час для душі

«Коли ви не будете прощати…» Монах-домініканець говорить про важливість прощення: «Дорогою пробачення є відкривати Богові свої рани, запрошувати Його до своїх ран, яких нанесли нам інші люди. Тоді ці рани стають для нас благословенням».

Людина

«Я завжди мав великі ідеали». Інтерв’ю з владикою Венедиктом (Алексійчуком), єпископом-помічником Львівської архиєпархії УГКЦ. Люди, які його знають, кажуть, що він “монах-монах”. Тобто монах у чистому розумінні цього слова – аскетичний, дуже побожний, живе на землі, але глибоко задивлений у небо.

Подружжя

«Де утворюються статеві клітини?» Вчитель методу розпізнавання плідності розповідає про статеві клітини – сперматозоїд та яйцеклітину, звідки вони беруться і де саме в людському організмі утворюються.

Сім`я

«Виховання совісті». Стаття про те, із чого розпочинати і як провадити морально-духовне виховання своїх дітей.

Життя Церкви

«Молоді хочуть знайти довіру». Багато хто чув про монашу спільноту з французького села Тезе. Зараз у ній перебуває близько ста братів – католиків і протестантів. Щотижня вони приймають тисячі паломників, більшість з яких – молодь. Яка ціль цієї спільноти і чому сюди приїжджає так багато молоді – про це в «Кані» розповідає брат Алоїс, настоятель спільноти братів з Тезе.

Свідчення

«Нас обікрали». Історія хлопця, у котрого, за час його двотижневої відсутності, обікрали квартиру, яку він винаймав. Молодий чоловік розказує, як він це пережив.

Кана-блог

Своїми роздумами з читачами діляться: Наталія Рибак (філолог-славіст); Петро Дідула (богослов, журналіст відділу інформації УКУ); Іванка Крип`якевич-Димид (мисткиня, іконописець, мама п’яти дітей); Оксана Антонів (редактор, журналіст).

Культура

“Театр любові ”. Розповідь про особливий театр. Його нестандартність у тому, що актори, отримуючи роль, самі вирішують, що сказати і як зіграти. А грають у цьому театрі “друзі” (особи з неповносправністю зі спільнот “Лярш”, “Віра і Світло” та центру “Джерело”) та “приятелі” (асистенти, які з ними працюють). Ідеться про інтеграційний театр “І сміх, і сльози” Центру духовної підтримки осіб з особливими потребами “Емаус”.

Подорожі

«Місто котрастів». У цій рубриці продовжуємо пізнавати українські міста. Цього разу пропонуємо поїхати до Житомира – міста, яке органічно і без спротиву увібрало в себе атмосферу кожної пережитої епохи.

Здоров’я

«Хачування і врода». Відомий київський дієтолог Оксана Скиталінська розповідає про те, як потрібно харчуватися, щоб мати гарний, квітучий вигляд.

Також, як і у кожному числі, в березневій «Кані» є поради, що корисного почитати чи подивитися. А ще – рецепти смачних страв та черговий майстер-клас із рукоділля.

«Кана» є повноколірним журналом, обсягом у 68 сторінок. Періодичність його виходу – один раз на місяць. Особливістю журналу є також те, що матеріали до нього готують українські автори, отож теми, які висвітлюють у виданні, є близькими і актуальними для сучасних українців.

Журнал можна придбати:

  • м. Львів, вул. Лисенка, 2, тел. (032) 235 73 16.
  • м. Київ, вул. Покровська, 6, храм Миколи Доброго, ст. м. “Контрактова площа”, тел. (044) 425 11 80.
  • м. Київ, вул. Микільсько-Слобідська, 5, Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ, ст. м. “Лівобережна”, тел. (044) 279 19 20.
  • м. Городок, Львівська обл., вул. Гайдамаків, 9, тел. (067) 260 02 30.
  • на сайті: www.svichado.com
  • а також запитуйте у церковних крамницях.

Наші контакти:

E-mail: [email protected]

Тел.: (032)235 73 09, (067) 37 00 452

Для листів: а/с 808, м. Львів, 79008