• Головна
  • "Проблема в подружжі. Хто допоможе?" - тема лютневого журналу "Кана"...

"Проблема в подружжі. Хто допоможе?" - тема лютневого журналу "Кана"

24.01.2013, 14:07
"Проблема в подружжі. Хто допоможе?" - тема лютневого журналу "Кана" - фото 1
Сімейні та подружні консультації – про це у лютневому числі родинного журналу «Кана». На сторінках цього номера читачі знайдуть добрі підказки щодо того, до кого може звернутися подружжя в разі серйозних сімейних незгод.

Сімейні та подружні консультації – про це у лютневому числі родинного журналу «Кана». На сторінках цього номера читачі знайдуть добрі підказки щодо того, до кого може звернутися подружжя в разі серйозних сімейних незгод.

У цій «Кані», серед іншого, розповідається про центри психологічної підтримки, куди приходять подружні пари, духовно і фізично виснажені жінки, підлітки, які вперше закохалися, літні жінки, які не можуть знайти себе після виходу на пенсію, чоловіки, котрі втратили роботу тощо. А також автори журналу розповідають про спеціальні реколекції (духовні вправи) для подружжів, які сприяють оздоровленню та зміцненню стосунків.

Низка цікавих матеріалів про стосунки і виховання, а також свідчення життя людей, про яких написано у цьому номері, будуть у пригоді багатьом читачам.

До родини на гостину

Мирослав та Люба Мариновичі: «Все вдасться налагодити, якщо є любов і добра воля»

Багато чому читачі зможуть навчитися у подружжя з 25-річним стажем – Мирослава та Люби Мариновичів. Ці двоє людей разом пережили чимало, адже пан Мирослав – відомий український громадський діяч, правозахисник, публіцист, член-засновник Української Гельсінкської групи, котрий у радянські часи побував у концтаборах і на засланні. А пані Люба захопить вас як надзвичайно мудра жінка і дружина. Подружжя дуже щиро ділиться про яскраві і сумні сторінки спільного життя.

Тема номера: Проблема в подружжі. Хто допоможе?

«Де шукають допомоги подружжя?». Матеріал про те, де найчастіше шукають допомоги подружжя, коли у їхніх сосунках виникають серйозні проблеми.

«До психолога… у церкву». Стаття про сімейні порадні, які є при греко-католицьких парафіях в Україні.

«Психолог нам не потрібен!». Психолог розповідає про те, що часто коли є категорична відмова від консультації у психолога свідчить, що проблеми у сім’ї є, просто про них мовчать… Тому фахівець розповідає про специфіку психологічних консультацій, які насправді можуть бути багатьом помічними.

«Подружня зустріч із Богом». Подружжя Лесі та Володимира Гузарів, провідників-волонтерів Львівського осередку Міжнародного реколекційного руху “Подружні зустрічі”, розповідає про спеціальні реколекції для подружжів, які сприяють оздоровленню та зміцненню стосунків.

Жити вірою

«Світ – наш дім». Богослов розповідає простою мовою про те, яке місце займає світ, що нас оточує, у наших стосунках із Богом та ближніми?

Час для душі

«Яка перша з усіх заповідей?». Монах-домініканець ділиться своїм досвідом про те, як розуміти основну християнську заповідь: «І тоді я зрозумів те, що моя любов до Бога – це відповідь на Його любов до мене. Коли я пізнаю, як Він сильно мене любить і приймаю Його любов, то починаю на неї відповідати. І в Його любові я усвідомлюю свою цінність»…

Людина

«Часами я йду до Бога на каву…». Інтерв’ю з Богданом Трояновським, директором видавництва «Свічадо». Він - колишній семінарист, з освітою психолога та богослова, сьогодні відомий видавець, який уже 25 років упевнено кермує найбільшим в Україні християнським видавництвом.  Особа скромна та добра, так про нього кажуть знайомі. Але водночас — генератор багатьох сміливих ідей, ризикант і навіть авантюрист по життю, що не боїться бути смішним.

Подружжя

«Друзі «ДО» та «ПІСЛЯ»». Магістр родинознавства, сімейний консультант розповідає про роль друзів в житті подружжя і сім`ї.

Виховання

 «Інтернет-ігри: забава чи залежність?». Стаття про те, як захоплення інтернет-іграми може перерости у залежність, і якщо таке сталося, то як цієї залежності позбутися.

 «Чому підліток «обирає» брехню?» Психолог розповідає про те, чому підлітки обманюють своїх батьків, і як поводитися у ситуації, коли ваша дитина так робить.

Життя Церкви

«Друзі» вчили мене мови». Ева Палка, молода психолог із Польщі, розповідає про те, як рік тому почала волонтерувати в одній із майстерень української спільноти «Лярш-Ковчег». А коли закінчився термін її волонтерства, повернулася до Польщі, щоби... продовжити візу в Україну....

Свідчення

«Непорушне лежання». Зворушливе свідчення жінки, котра через важку хворобу вже 39 років непорушно лежить у ліжку. Проте у крихкому тілі цієї людини – величезне і відважне серце, яке невпинно молиться за інших людей і надихає до життя кожного, хто з нею зустрічається.

Кана-блог

Своїми роздумами з читачами діляться: Петро Дідула (богослов, журналіст відділу інформації УКУ); Надійка Гербіш (письменниця, дружина); Ярина Брилинська (відповідальний редактор видавництва «Свічадо»); Іванка Крип`якевич-Димид (мисткиня, іконописець, мама п’яти дітей).

Культура

“Ми будемо малювати правду ”. Розповідь про одного з найвидатніших сценографів України XX ст. – Євгена Микитовича Лисика, головного художника Львівського академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької в 1970 – 80-ті роки

Подорожі

«Куди поїхати взимку?». Матеріал про чотири цікаві пропозиції щодо зимових подорожей: українські термальні джерела-басейни, печери, гори, міста.

Здоров’я

«Зимові вітаміни». Відомий київський дієтолог Оксана Скиталінська розповідає про те, які і в яких продуктах вітаміни можна знайти у зимовий період.

Також, як і у кожному числі, в лютневій «Кані» є поради, що корисного почитати чи подивитися. А ще – рецепти смачних страв та черговий майстер-клас із рукоділля.

«Кана» є повноколірним журналом, обсягом у 68 сторінок. Періодичність його виходу – один раз на місяць. Особливістю журналу є також те, що матеріали до нього готують українські автори, отож теми, які висвітлюють у виданні, є близькими і актуальними для сучасних українців.

Журнал можна придбати:

  • м. Львів, вул. Лисенка, 2, тел. (032) 235 73 16.
  • м. Київ, вул. Покровська, 6, храм Миколи Доброго, ст. м. “Контрактова площа”, тел. (044) 425 11 80.
  • м. Київ, вул. Микільсько-Слобідська, 5, Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ, ст. м. “Лівобережна”, тел. (044) 279 19 20.
  • м. Городок, Львівська обл., вул. Гайдамаків, 9, тел. (067) 260 02 30.
  • на сайті: www.svichado.com
  • а також запитуйте у церковних крамницях.

Наші контакти:

E-mail: [email protected]

Тел.: (032) 2357309, (067) 3700452

Для листів: а/с 808, м. Львів, 79008