• Головна
  • «Поділитися Різдвом» — тема січневого числа "КАНИ"...

«Поділитися Різдвом» — тема січневого числа "КАНИ"

27.12.2012, 15:06
«Поділитися Різдвом» — тема січневого числа "КАНИ" - фото 1
Вийшло четверте число християнського журналу для родин – «Кана». Тема цього номера – «поділитися Різдвом». Тут читачі знайдуть низку ідей, як практично можна поділитися Різдвом.

Вийшло четверте число християнського журналу для родин – «Кана». Тема цього номера – «поділитися Різдвом». Тут читачі знайдуть низку ідей, як практично можна поділитися Різдвом.

Серед іншого тут є приклади сучасних діл милосердя, які може зробити кожен із нас. Це — поділитися куснем хліба з безхатченком. Подарувати годину свого часу сироті в дитбудинку. Принести позитивні емоції тим, котрі на свята лежать у лікарні. Тимчасово поділитися частиною свого дому, із тим, хто хоче відчути радість Різдва у чиємусь родинному колі.

Цей випуск «Кани» пропонує також три цікавих знайомства. Перше – це знайомство з родиною Кочерганів, які народили і виховують дев`ятеро дітей. Друге – знайомство із Зенею Кушпетою, засновницею в Україні спільнот «Віра і Світло» та «Лярш-Ковчег». А третє – знайомство з Арамом, іранцем, котрий став християнином і через це мусів тікати зі своєї країни.

Окрім того, тут також є багато цікавих і корисних матеріалів, які можуть стати в пригоді багатьом читачам.

До родини на гостину

Знайомство з родиною Кочерганівів, які народили і виховують дев`ятеро дітей та займаються різноманітними активностями.

Тема номера: поділитися Різдвом

«І ти можеш це зробити». П`ять правдивих історій про сучасні діла милосердя, які може зробити кожен із нас.

«Розбудімо в собі ДОБРУ людину». Як розбудити в собі любов, діяльну та уважну до ближнього, розповідає владика Венедикт Алексійчук, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ.

«(Не) ідеальне свято». Дієвий рецепт від відомого львівського психотерапевта Олега Романчука, як проводити свята так, аби всі були задоволені і щасливі, а не стомленні через біганину навколо приготувань і виснаженні непорозуміннями з близькими.

«Очікуючи на Зустріч». Матеріал о. Ігоря Пецюха про те, як наповнити глибинним сенсом святкові «декорації»: ялинку, голубці і гучні колядки.

«Різдво у Літургії». Священик цікаво і доступно розповідає про західні та східні різдвяні літургійні традиції.

Жити вірою

«Бог – всемогутній». Богослов розповідає простою мовою про складні речі.

Час для душі

«За все дякуйте». Монах-домініканець ділиться своїм досвідом про те, як важливо вміти дякувати Богові за все, що Він посилає в нашому житті.

Людина

«Найщасливішою я була по середах». Інтерв’ю із Зенею Кушпетою, засновницею в Україні спільнот “Віра і Cвітло” та “Лярш-Ковчег”. Пані Зеня розповідає про ідеальний варіант світу, про свою найкращу подругу і вчительку Роузі, дівчину з розумовою неповносправністю, яка перемінила її життя та про “друзів” з особливим даром.

Подружжя

«Сімейні кризи: перезавантаження». Психолог розповідає про те, що таке сімейні кризи і що з ними робити.

«Дві з мільярда інших». Вчитель методу розпізнавання плідності, викладач УКУ розказує про одну із найдивовижніших у світі речей – як відбувається момент початку життя людини в лоні її матері.

Виховання

«А ви знаєте свою дитину?» Фахівець розповідає про те, що означає бути уважним і якою повинна бути увага батьків до дитини? При цьому авторка матеріалу застерігає: «Не намагайтеся «виліпити» дитину своєї мрії. Бо кожне дитя – особистість!»

Життя Церкви

“Молодь світла”. Розповідь про школу, яка називається “Молодь світла” (Jeunesse Lumiere). Вона розташована у селищі Пратлонг на півдні Франції. Ще її називають школою молитви і євангелізації. Її учасники, хлопці та дівчата з різних країн світу, протягом року багато часу присвячують молитві, тобто особистій зустрічі з Богом, а також їздять євангелізувати в інші міста чи навіть країни.

Свідчення

«Втікачі до… життя». Вражаюча розповідь іранця, як він став християнином і через це мусів тікати з рідної країни. Про загибель через прийняття християнства його брата, та про непросте життя сім`ї в Україні без жодного статусу.

Кана-блог

Своїми роздумами з читачами діляться: Оксана Винярська (соціальний педагог, сімейний психотерапевт, бабуся); Іванка Крип`якевич-Димид (мисткиня, іконописець, мама п’яти дітей); Наталія Рибак (філолог-славіст); Ярина Брилинська (відповідальний редактор видавництва «Свічадо»).

Культура

“Велика коляда ”. Інтерв`ю з Василем Чучманом, керівником заслуженої хорової капели України “Боян” ім. Євгена Вахняка, хормейстером вокальної групи “Чорнобривці” Львівського мистецького центру “Веселі черевички”. Пан Василь розповідає про Різдвяний фестиваль «Велика КОЛЯДА», якому вже 14 років і на який з`їжджаються колективи з усіх кутків України.

Подорожі

«Батьківщина шопки». Розповідь про Ассізі – італійське місто, звідки на всю Європу поширилася традиція встановлювати на Різдво шопку.

Здоров’я

«Як мудро їсти на свята?». Відомий київський дієтолог Оксана Скиталінська підказує, як їсти, щоб після святкового застілля залишитися задоволеним і... здоровим.

Також, як і у кожному числі, в грудневій «Кані» є поради, що корисного почитати чи подивитися. А ще – рецепти смачних страв та черговий майстер-клас із рукоділля.

«Кана» є повноколірним, досить об`ємним (68 сторінок) журналом. Періодичність його виходу – один раз на місяць. Особливістю журналу є також те, що матеріали до нього готують українські автори, отож теми, які висвітлюють у виданні, є близькими і актуальними для сучасних українців.

Журнал можна придбати:

  • м. Львів, вул. Лисенка, 2, тел. (032) 235 73 16.
  • м. Київ, вул. Покровська, 6, храм Миколи Доброго, ст. м. “Контрактова площа”, тел. (044) 425 11 80.
  • м. Київ, вул. Микільсько-Слобідська, 5, Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ, ст. м. “Лівобережна”, тел. (044) 279 19 20.
  • м. Городок, Львівська обл., вул. Гайдамаків, 9, тел. (067) 260 02 30.
  • на сайті: www.svichado.com
  • а також запитуйте у церковних крамницях.

Наші контакти:

E-mail: [email protected]

Тел.: (032)235 73 09, (067) 37 00 452

Для листів: а/с 808, м. Львів, 79008