• Головна
  • Правда та вигадки про Тисячолітнє Царство і кінець часів...

Правда та вигадки про Тисячолітнє Царство і кінець часів

23.10.2012, 09:05
Правда та вигадки про Тисячолітнє Царство і кінець часів - фото 1
Як трактувати поняття «тисячолітнього царства», не раз описаного в Біблії, як ставитися до теорії, що розділяють усю історію людства згідно розділів Писання? Які теми виступають предметом і захвату, і вічних роздумів і зловживань багатьох релігійних умів?

Як трактувати поняття «тисячолітнього царства», не раз описаного в Біблії, як ставитися до теорії, що розділяють усю історію людства згідно розділів Писання? Які теми виступають предметом і захвату, і вічних роздумів і зловживань багатьох релігійних умів?

Звісно, усіх християн сьогодні турбують питання не лише віри, як такої, але і закінчення самого поняття «земного буття», не зокрема, а для усього людства. Тобто, проблема другого пришестя, часу перед ним, після нього, власне пришестя, Страшного суду, часових рамок усіх цих подій зараз, в нашому неврівноваженому суспільстві, досить актуальна.

Какое же царство ждет нас в будущем? Правда и вымысел о тысячелетнем царствеУ новій роботі Генадія Гололоба, письменника та філософа «Какое же царство ждет нас в будущем? Правда и вымысел о тысячелетнем царстве», що вийшла нещодавно в одеському видавництві «Христианское просвещение», автор роздумує про ці (і не лише) питання та проблеми. Теми, які піднімаються у книзі, актуальні були багато століть тому, коли ранні християни молилися про відтермінування «кінця світу», адже ще стільки людей не знають про світло Божої милості, актуальні вони й сьогодні, бо багато забувають про чудо буття, подарованого людині.

Цікаво й логічно посилаючись на першоджерела, як книга Еноха, Четверта книга Ездри, Успіння Мойсея, Вознесіння Ісайї, Псалми Соломона, книга Варуха та ін. (не завжди канонічні тексти), Г. Гололоб доводить необгрунтованість і навіть шкідливість деяких популярних ідей есхатології. Адже у певний час середніх віків, коли надто буквально були прийняті і тисячолітнє царство, і те, що воно почалося з офіційним визнанням його в древньому Римі, всі дружно кинулися шукати ознаки кінця часів (і шукають по цей день). Автор дуже вдало цитує книгу Роберта Бакстера «Викладення фактів»: «найжахливіші помилки можуть висуватися під виглядом більшого світла і ревності для Божої істини».

За словами автора, коли заходить розмова про Церкву останніх днів, дехто у все горло кричить про те, що вона непутяща і відступницька, при чому настільки, здається, що в ній немає жодної істини. Однак, як тільки мова переходить до Ізраїлю, настрій його захисників різко змінюється, і невідь звідки з’являються слова про істину серцевину нації, «вірний залишок», «теократичне ядро народу», ніби всього цього в Церкві бути не може.

Книга буде корисна усім зацікавленим вічними християнськими питаннями: історія людства, кінець часів, тисячолітнє царство, вічність, пришестя і часи великої скороботи. Важливо читати її, не поспішаючи, уважно розбираючись з усіма філософськими роздумами автора, пересипаними визначеннями, своєрідним почуттям гумору.

Унікальний і формат видання. Твір виданий в форматі електронної книги і розповсюджується безкоштовно. Інструкцію для отримання можна знайти на сайті видавництва.

Про автора

Генадій Олександрович Гололоб, бакалавр теології (Донецький християнський університет, випуск 2001 року), редактор богословської літератури видавнитцва «Смірна» (м. Черкаси), автор наукової монографії «Свобода: между рабством и произволом» (СПб: Библия для всех, 2008), а також декількох богословських робіт і багатьох полемічних статей, опублікованих у різноманітних християнських виданнях. Одружений, має трьох дітей.

Юлія СМАЛЬ