• Головна
  • Вийшов новий християнський журнал для родин – «Кана»...

Вийшов новий християнський журнал для родин – «Кана»

03.10.2012, 16:30
Вийшов новий християнський журнал для родин – «Кана» - фото 1

Народжувати дитину чи виплачувати кредит? Давати хабар, щоб залагодити важливу справу, чи не давати? Навчитися долати труднощі сімейного життя чи капітулювати розлученням? Як уберегти дітей від помилок, від загроз сучасного світу? На ці та інші складні питання християни хочуть мати відповіді у світлі своєї віри.

cover_kana_zovtenj.gifНароджувати дитину чи виплачувати кредит? Давати хабар, щоб залагодити важливу справу, чи не давати? Навчитися долати труднощі сімейного життя чи капітулювати розлученням? Як уберегти дітей від помилок, від загроз сучасного світу? На ці та інші складні питання християни хочуть мати відповіді у світлі своєї віри. Та щоб мати відвагу жити по-християнськи і у свята, і в будні, бракує добрих прикладів і суто практичних порад. Тому видавництво «Свічадо», попри неоптимістичні прогнози щодо друкованого слова, ризикнуло започаткувати нове періодичне видання – журнал для родин «Кана» .

Журнал розпочав свій випуск із жовтня нинішнього року. Видання має на меті допомогти сім’ям втілювати християнські цінності у щоденне життя. На сторінках журналу читачі знайдуть статті на актуальні теми, які турбують більшість із вірян. А також інтерв’ю з цікавими людьми, роздуми над Словом Божим, репортажі, опитування, матеріали про стосунки у подружжі, поради щодо виховання дітей. На запитання читачів відповідають священики, психологи, лікарі.

Жовтневий, перший, номер журналу провідною має тему «Школяр у сім`ї». Та окрім матеріалів по цій темі, видання містить багато іншої цікавої та корисної інформації:

ДО РОДИНИ НА ГОСТИНУ

 «Надія та Роман Турянини: «Наше життя складається з того, що завжди є обов`язки, які ми повинні спільно вирішувати…»». Пан Роман — учасник гурту «Піккардійська Терція», відомий музикант; пані Надія — також музикант. Вони мають п’ятеро дітей. Роман і Надія розповідають про своє подружжя, про виховання дітей, про принципи, на яких побудована їхня сім’я.

ТЕМА НОМЕРА: ШКОЛЯР У СІМ’Ї

«Важливо давати дитині свободу…». Інтерв’ю з о. Михайлом Димидом, доктором східного канонічного права, батьком п’ятьох дітей: Що таке успішне навчання? Чого найбільше потребують школярі від батьків? Як мотивувати дитину?

«Як оцінити оцінку?». Психолог радить, як реагувати на незадовільну оцінку, якою вкотре “потішила” вас дитина? Чи є оцінка індикатором успішності? Чи можуть “спокійно спати” ті батьки, чиї діти стабільно отримують високі бали?

«Домашнє завдання — це просто». Спеціалісти (вчитель і психотерапевт) радять, як допомогти дитині, якщо у неї виникають труднощі з домашнім завданням. Що треба і що не треба робити, щоб навчити дитину вчитися.

«Молодець, Максимкова мамо!». Звичайна мама школяра розповідає про свій досвід виконування домашніх завдань із дитиною.

ЖИТИ ВІРОЮ

«Бог-Творець». Богослов розповідає простою мовою про складні речі.

ЧАС ДЛЯ ДУШІ

«І cпізнаєте істину, і істина визволить вас». Монах-домініканець ділиться власним досвідом віри і розповідає про особисте навернення.

ЛЮДИНА

«Єпископ-ґазда». Інтерв`ю з Правлячим Архиєреєм Коломийско-Чернівецької єпархії, Миколою Сімкайлом. Владика розповідає про свою родину, батьків, бабусю, про покликання до священства, часи підпілля у Церкві та про сьогодення єпархії.

ПОДРУЖЖЯ

«Як уникнути звикання у стосунках?». Психолог розповідає про те, яким чином подружжю оновлювати свої стосунки, як важливо шукати час один для одного, для спільного відпочинку і спілкування.

«Плідність – дар і завдання». Вчитель методу розпізнавання плідності, викладач Українського Католицького Університету започатковує цикл статей про «стиль життя, в якому подружжя приймають свою плідність».

СІМ’Я

«Чи давати дітям кишенькові гроші?». «Давати гроші дитині чи ні? З якого віку можна починати це робити і про які суми йдеться? А чи не стане моя дитина примхливою? Багато батьків розгублюються, коли їхнє улюблене чадо вимагає «фінансової незалежності», — говорить психолог і дає низку корисних порад щодо цих питань.

«Як зарадити з капризною дитиною?». Стаття про те, як давати раду з дитячими примхами та запобігати їм.

ЖИТТЯ ЦЕРКВИ

“Дім із серцем”. Розповідь про католицьких місіонерок, які працюють з молоддю і старшими самотніми людьми у 21 країні світу, а також в Україні.

СВІДЧЕННЯ

«Бог знайшов мені роботу». Молода жінка розповідає про дію Бога у її житті.

КАНА-БЛОГ

Своїми роздумами діляться з читачами Олег Романчук (лікар-психотерапевт, дитячий та підлітковий психіатр, керівник відділення розвитку дитини НРЦ «Джерело»); Оксана Винярська (соціальний педагог, сімейний психотерапевт, бабуся); Петро Дідула (журналіст, батько 5 дітей).

КУЛЬТУРА

“То усьо Божа режисерка”. Інтерв’ю з відомим християнським гуртом “Кана”, розповідає його вокалістка Христина Підлісецька та гітарист Олексій Каплунський.

КНИЖКИ

Пропонуємо почитати книги: Володимир Читай «Історії Чарівного лісу», Видавництво Старого Лева (2011); Ян Твардовський «Ще одна молитва», Грані-Т (2009); Жак Філіп «Покликані до життя», Свічадо (2010).

КІНО

Пропонуємо, подивитися: фільм українського кінематографа «Іван та кобила», реж.: А.Згерський, романтична комедія, 1992; голлівудську драму «Я, Сем», реж.: Джессі Нельсон, 2001; мультфільм «Хортон», реж.: Джиммі Хейуорд та Стів Мартіно, 2008.

ПОДОРОЖІ

«Фортеці в горах».  Розповідь про  дводенну мандрівку замками Закарпаття.

ЗДОРОВ’Я

«Сніданок школяра». Відомий київський дієтолог розповідає про те, як збалансовано снідати, аби вистачало сил на активне життя потягом дня. Поради стануть в пригоді не лише дітям, а й дорослим.

КУХНЯ

«Смаколики для всієї родини». Рецепти тістечок та пирога до чаю, які зроблять набагато приємнішим проведення спільного часу всією родиною.

РУКОДІЛЛЯ

«Квітка-брошка». Журнальний майстер-клас з виготовлення прикраси – квітки з органзи. Така брошка надасть вишуканості будь-якому вбранню.

«Кана» є повноколірним, досить об`ємним (68 сторінок) журналом. Періодичність його виходу – один раз на місяць. Особливістю журналу є також те, що матеріали до нього готують українські автори, отож теми, які висвітлюватимуть у виданні, будуть близькими і актуальними для сучасних українців.

Журнал можна придбати:

- м. Львів, вул. Лисенка, 2, тел. (032) 235 73 16.

- м. Київ, вул. Покровська, 6, храм Миколи Доброго, ст. м. “Контрактова площа”, тел. (044) 425 11 80.

- м. Київ, вул. Микільсько-Слобідська, 5, Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ, ст. м. “Лівобережна”, тел. (044) 279 19 20.

- м. Городок, Львівська обл., вул. Гайдамаків, 9, тел. (067) 260 02 30.

- на сайті: www.svichado.com

- а також запитуйте у церковних крамницях.

Наші контакти:

E-mail: [email protected]

Тел.: (032)235 73 09, (067) 37 00 452

Для листів: а/с 808, м.Львів, 79008