• Головна
  • Новинки від видавництва “Свічадо”...

Новинки від видавництва “Свічадо”

14.02.2011, 17:26
Новинки від видавництва “Свічадо” - фото 1
Пропонуємо познайомитися з новими виданнями, які презентує видавництво «Свічадо». Як практично підійти до посту, що говорять християни про іслам і як це позитивно мислити — про це та інше читайте далі.

Пропонуємо познайомитися з новими виданнями, які презентує видавництво «Свічадо». Як практично підійти до посту, що говорять християни про іслам і як це — позитивно мислити — про це та інше читайте далі.

Hrystyjanstvo-ta-IslamРудольф Фрилінг. Християнство та іслам. Християнський світ тривалий час не сприймав іслам серйозно, а нині ця релігія змушує говорити про себе як впливове віровчення сучасності. Рудольф Фрилінг, пастор християнської громади, у своїй книзі досліджує зіткнення внутрішніх світів цих двох великих релігій, їхню спільність і розбіжності, він робить науково-богословський аналіз значення догм ісламу для формування людської особистості. Це перший опублікований українською мовою науково-богословський аналіз значень догматів ісламу. А ще – чудова можливість для пізнання нового і утвердження власної віри.

Xlib&vodaОртодоксальні християни наближаються до часу Великого посту. Для них буде цікавою книга Антоніо Джентіл «Хліб і вода», в якій автор дає практичні поради, як фізично з користю проводити піст. «Він є чудовим і добре впливає на здоров’я! Не віриш? Однак це саме так!» — йдеться в анотації до праці. Італійський монах і автор книжок на духовну тематику Антоніо Джентілі у своїй книжці розкриває мету посту – навернення серця й зміну життя – і наголошує на позитивних наслідках посту для здоров’я. Автор пропонує повернутися до правильного харчування, дає практичні поради щодо очищення організму, рекомендує фізичні й дихальні вправи. Коли читаємо, що в результаті хвороб, спричинених добробутом, гине більше людей, аніж під час воєн, і що мільйони людей у світі переїдають, харчуючись нездоровою їжею, то розмови про піст викликають посмішку. Та все ж ця практика, яка в середовищах різних релігій має давні традиції, є не лише природною потребою, а й терапією душі, оскільки, виявляючи стриманість у їжі, ми починаємо бути спраглими Бога.

LUBOV-JAK-BOGо. Рафал Бухінґер. Любов як Бог. Цю книжку не можна читати як художній твір. Кожне речення, кожна думка автора спонукає замислитися. Це не дивно, бо о. Рафал — душпастир, захоплений Євангелієм. І стиль писання він переймає зі Святого Письма, в якому кожне слово значуще й важливе. Автор ділиться думками, які виникли в нього під час читання енцикліки Папи Бенедикта XVI «Бог є любов». Книжка покликана допомогти нам усвідомити, що без любові людство не зможе ввійти до Божої вічності. І власне завдання віри – взяти людину за руку і вести її до Бога, Який є любов’ю. Ця книжка не є ані коментарем до енцикліки Бенедикта XVI, ані спробою представити описані у ній правди. Вона є лише записаними «по гарячих слідах» думками, які виникли під час читання цього документа. Вони допоможуть комусь у духовному зростанні.

Видавництво «Свічадо» традиційно пропонує багато християнської популярної літератури. У серії «Пізнай себе» вийшла книга Марії Христини Строчі «Мислити позитивно». «Наші думки подібні на сліди автомобільних шин, які ми залишаємо на свіжій траві, коли щоня виїжджаємо з дому та повертаємося туди», — пише авторка, психотерапевт із багаторічним досвідом, яка аналізує помилкові ідеї та переконання, що викликають у нас відчуття неадекватності, страху, депресії та самотності та допомагає читачам позбутися їх. У цій серії нещодавно вийшла ще одна книжка Валеріо Альбісетті – «Трохи депресії не зашкодить».

CharivnaХто вона, справжня жінка – Попелюшка чи Жанна Д’Арк? Марія Магдалина чи Мерилін Монро? Як віднайти справжню жіночість? Що є стрижнем жіночого серця? Чого жадає маленька дівчинка? Чого вона прагне, коли стане жінкою? І як має зцілитися жінка від ран і трагедій свого життя? Автор всесвітньо відомого бестселеру «Дике серце» Джон Елдередж та його дружина Стейсі запрошують читачів у спільну подорож, сповнену відкриттів і зцілення. Подорож, що допоможе осягнути таємниці жіночої душі — про це у книзі «Чарівна».

Готується до друку:

Biblijni-sekrety-krasuДжинджер Ґаррет. Біблійні секрети краси. У цій книжці авторка розкриває секрети плекання краси, якими користувалися наші сестри тисячоліття тому, в біблійні часи. Оскільки ці рецепти косметичних засобів не містять синтетичних речовин та консервантів, вони корисніші й дієвіші, аніж ті, якими нас зваблює сучасна реклама.

Джеймс Добсон. Путівник для родини. До книжки увійшли запитання та відповіді, які часто хвилюють родини і стосуються найрізноманітніших аспектів: виховання дітей, духовного життя сім'ї, загроз і труднощів, що постають перед подружжям... Відповіді автора ґрунтуються на двох надійних й освячених віками джерелах: християнській системі цінностей і традиційному підході до подружжя й батьківства, який народився з досвіду двох тисячоліть, що переходив від покоління до покоління. Також автор спирається на свій багатолітній досвід психолога та консультанта з питань сім’ї, шлюбу й виховання дітей.

Отець Олександр Мень відповідає на питання. Отець Олександр Мень (1935 – 1990) – священик Російської Православної Церкви, богослов, проповідник, автор численних науково-популярних і наукових книг, учасник теле- і радіопередач. Служив на підмосковних парафіях, куди з’їжджалися звичайні вірні та тогочасні інтелектуали, дисиденти. Проповідь та суспільна позиція о. Олександра у часи комуністичного режиму виразно відрізнялися відкритістю та прогресивним новаторством. Загинув дорогою до храму від руки вбивці.

Патрік Тельє. Люрд. Чуда для нашого одужання. У цій книжці зібрано свідчення й роздуми над чудесними фактами як визнання того, що Бог у наші дні, як колись, зцілює тіла і душі, що саме остаточного зцілення ми усі потребуємо й кожен з нас може його отримати.

Матей-Ель Мескін. Молитовне життя Православної Церкви. «Ця книга – аж ніяк не результат роботи інтелектуала, який вирішив написати про все, що зібрав та дослідив на тему молитви. Це, радше, ділення багатим досвідом, що переповнює мене». Такими словами розпочинає цю книгу її автор, отець Матей Убогий з Єгипту, великий подвижник молитви. Ця книга схожа на цінну скриньку із золотим насінням, адже у ній автор зібрав святі слова Cвятих Отців про молитву і божественні явища, що її супроводжують. Він обрамив їх коментарями, про які говорить: «Це те, чого я навчився, і що Бог дозволив мені пізнати».

* * *

Про нові та старі видання багато корисної інформації можна знайти на сайті "Свічада": www.svichado.com

Читачі можуть скористатися послугою "Книга поштою”, надіславши замовлення на адресу: а/с 808, м. Львів, 79008, за допомогою електронної пошти: [email protected] або телефоном (032) 2971633 begin_of_the_skype_highlighting              (032) 2971633      end_of_the_skype_highlighting.

Наші крамниці працюють за адресами:
— м. Львів, вул. Лисенка, 2,
— м. Київ, вул. Покровська, 6, храм Миколи Доброго
Джерело публікації: risu.org.ua