• Головна
  • Передсмак Раю: християнська сім’я...

Передсмак Раю: християнська сім’я

25.01.2011, 17:50
Передсмак Раю: християнська сім’я - фото 1
Новий номер католицького суспільно-релігійного часопису CREDO, присвячений сім’ї, можна знайти на римо-католицьких парафіях України.

Credo_No.1_2011.jpgВийшов новий номер католицького суспільно-релігійного часопису CREDO, присвячений сім’ї. Його можна знайти на римо-католицьких парафіях України.

«У цьому числі CREDO, — розповідає головний редактор часопису о. Микола Мишовський, — ми хотіли донести до читачів, що подружжя може бути місцем зустрічі з Богом, що завдяки сімейному життю можна досягнути святості, і що християнські родини можуть і повинні бути люблячими та щасливими, а навіть більше – у християнській сім’ї уже на цій грішній землі можна відчути передсмак Раю».

Головна тема числа висвітлена в цілій низці матеріалів. Зокрема, про подружжя як місце зустрічі з Богом читачам розкажуть о. Роман Поп та о. Ксаверій Кнотц. Про те, як сім’ї завдяки вірі та любові зуміли перемогти життєві труднощі та виховати своїх дітей, можна прочитати у статті «Великі історії маленьких людей».

У рубриці «Розмова CREDO» отець Олег Кондратюк розповість про секрет сімейного щастя батьків св. Терези від Дитяти Ісус, а багатодітна родина Куйбідів поділиться, як вони будують свою щасливу родину. Про виховання дітей у католицькому дитсадку розкаже матеріал «Із сім’ї в сім’ю».

У рубриці «Життя Словом» прочитаємо, чому Йосип хотів залишити Марію, коли дізнався, що вона вагітна, а про значення весільних вінців розповідає о. Ігор Пецюх у рубриці «Літургіка». В журналі також є результати бліц-опитування читачів про те, що їм найбільше подобається у власному чоловікові чи дружині.

«Тема сім’ї завжди важлива та актуальна, адже більшість вірних здійснюють своє християнське покликання саме у родині, — наголошує о. Микола. — Церква у всі часи особливо піклувалася про родину. Попередній Папа Іван Павло ІІ говорив, що найсвятішою державою є сім’я. Сьогодні в Україні та світі ми бачимо кризу сім’ї, тому, як католицький часопис не можемо мовчки за цим спостерігати».

Окрім цих матеріалів, цікавими для читачів CREDO стане розповідь про те, як українці у США святкували Різдво та продовження пригод Анатолія, Марії і Христини, які вирушили у піше паломництво до Святої Землі. Конфлікт інтересів розглядається у рубриці «Він і вона» — «Вона чекає відвертості, він потребує дистанції». Рубрика «COOLтура» представляє поетичний дебют владики Яна Нємца і його збірку віршів, а рубриці «Між іншим» на Вас чекає кросворд та «Впало з амвону» – несподівані вислови священиків під час богослужінь.