• Головна
  • «Христос Народився» — колядуємо разом з Каною...

«Христос Народився» — колядуємо разом з Каною

22.12.2009, 17:02
«Колядуємо від Різдва до Різдва. Маємо в серцях бажання розказати цілому світові, що Христос Народися, щоб подарувати Всім Нам нове життя у новій Надії, Вірі та Любові!» – Кана.

Kana_koliadky.jpg«Колядуємо від Різдва до Різдва. Маємо в серцях бажання розказати цілому світові, що Христос Народися, щоб подарувати Всім нам нове життя у новій Надії, Вірі та Любові!» – Кана.

Час, коли нам випадає унікальна нагода співати Новонародженому Ісусові пісні – це час Різдва, це – час колядування. Колядки – це один із способів прослави Бога саме піснею, який по особливому притаманний кожному українцю. Цього року хлопці та дівчата з Кани вирішили використати цю нагоду Різдва і прославити Бога у новий, по своєму унікальний спосіб – продовжити традицію колядування у власній її інтерпретації, випустивши альбом колядок «Христос Народився».

Різдвяний альбом «Христос Народився» вийшов у середині грудня. Власне для Кани поява на світ колядок, стала Різдвяним чудом, оскільки за втілення цього задуму учасники гурту взялись аж… у листопаді. Насправді, дуже малий термін для втілення проекту такого масштабу, але результатом Кана задоволена. Альбом «Христос Народився» поєднав у собі традиції колядок як Візантійського так і Латинського обрядів, став єднальною ланкою між Сходом та Заходом, увібрав у себе музичні мотиви багатьох регіонів України.

Kana_portret.jpg«Для нас — це новий експеримент, в якому ми себе по новому відкрили. Ця музика, пісні – вони зачіпають якісь внутрішні переживання, пов’язані із святковими, по дитячому різдвяними спогадами. Це частково виявлення нашої української християнської душі» – так висловлюються учасники гурту Кана.

«Христос Народився» – це мікс різних інструментів, голосових варіацій на мотиви звичних усім нам мелодій колядок, а також стилів: поп-музика, свінг, ф’южн, класична музика, ну і, звичайно, фольклорна музика. До альбому увійшли як традиційні, усім відомі колядки з новими оригінальними аранжуваннями, так і менш відомі, проте не менш цікаві.

Загалом, це уже третє музичне дитя гурту Кана (перші два мали назву «Поруч з Тобою» (2007 рік) і «В Тобі знайду Себе» (2009 рік)).

Отож, бажаємо Усім по особливому пережити Різдво у власних Серцях!