• Головна
  • Відео- та аудіопродукція спільного виробництва ТРК «Глас» та Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви...

Відео- та аудіопродукція спільного виробництва ТРК «Глас» та Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви

16.12.2009, 11:37
Відео- та аудіопродукція спільного виробництва ТРК «Глас» та Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви - фото 1
Відтепер аудіо- та відеопродукцію спільного виробництва телеканалу «Глас» та Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви можна придбатив кіоску «Шишкін ліс», розташованому на території Києво-Печерської Лаври.

1.jpgВідтепер аудіо- та відеопродукцію спільного виробництва телеканалу «Глас» та Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви можна придбати в кіоску «Шишкін ліс», розташованому на території Києво-Печерської Лаври біля Пам'ятного хреста на честь 2000-річчя Різдва Христового. За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном: 8 (067) 440 84 46.

У кіоску предсталені диски: «Покровитель Середземномор'я» (стрічку присвячено перебуванню частки святих мощей святителя Спиридона Триміфунтського),

Диск «Телелітопис 1020-1021» представляє розповідь про життя Української Православної Церкви від святкування 1020-річчя Хрещення Русі до 1021-ї річниці цієї великої події (з липня 2008 по червень 2009). Дайджест створено за матеріалами щотижневої телевізійної програми «Світ Православія», яка виходить в ефір на телеканалах «Глас», «Ера», КРТ, а також розміщується на сайті www.tv.orthodoxy.org.ua.

Серед програм «Гласу» представлені також стрічки з циклу «Образ доброчинності» та «Сторінки Євангелія».

«Образ доброчинності» - це цикл анімаційних фільмів про людей, чиї діяння гідні наслідування. Це скарбниця яскравих прикладів мудрих рішень, сміливих, милосердних, добрих вчинків, здатних змінювати людей і примножувати світло довкола. Афористичність фільмів споріднює їх із притчами, а простота викладу робить доступними навіть для найменших глядачів.

«Сторінки Євангелія» - це розкриття глибинного змісту і значення євангельської оповіді, останні відкриття вчених-біблеїстів, знайомство зі звичаями, побутом і традиціями народів часів Іісуса Христа. Фільми зацікавлять не тільки православних християн, а й тих, хто тільки шукає свою дорогу до Бога, а також представників інших релігій, оскільки оповідають про моральні цінності, для яких не існує часових і культурних меж. Із циклу «Сторінки Євангелія» видано диски: «Чудо в Кані», «Чудесний улов», «Воскрешення дочки Іаїра», «Зцілення розслабленого», «Притча про злих виноградарів», «Воскрешення Лазаря», «Притча про блудного сина», «Чудо насищання», «Чудеса Іісусові на Галілейському морі», «Притча про милосердного самарянина». Режисер стрічок - Олена Каретник.  Фільм представлено у 4-х частинах.

Диск «Український Златоуст» про святителя Димитрія (Туптала), митрополита Ростовського, присвячений 300-річчю від дня преставлення святителя. Автором виступив протоієрей Михаїл Ганичев, режисер -Олена Каретник.

Син Макарівського сотника, випускник Києво-Могилянської академії, настоятель Свято-Троїцького Києво-Кирилівського, Успенського Єлецького Чернігівського, Свято-Миколаївського Крупицького Батуринського та Спасо-Преображенського Новгород-Сіверського монастирів, подвижник Києво-Печерської Лаври святитель Димитрій був широко відомий як блискучий проповідник та місіонер, але головною працею його життя стало складання Четьїх-Міней або зібрання Житій святих. І вже 300 років наша Церква користується плодами трудів святителя та долучається до живої історії християнства, написаної на прикладах мучеників та подвижників благочестя.

Диск «VivatAcademya», присвячений 300-річному ювілею Київської духовної академії, до якого увійшли піснеспіви Української Православної Церкви. Виконує духовні твори із світової музичної скарбниці хор Київських духовних шкіл під керівництвом ігумена Романа (Підлубняка). До музичної добірки увійшли шедеври відомих композиторів: А. Веделя, М.Леонтовича, М.Березовського, М.Лисенка та багатьох інших.

 Диск «Царствена інокиня», присвячений канонізації святої преподобної Анастасії Київської (Великої княгині Олександри Романової)

Вона прибула у Київ, аби вклонитися його святиням, але залишилася у місті назавжди. Монастир, заснований княгинею, і донині виконує її духовний заповіт і є осередком благодійництва. Ті, хто звик бачити її в оксамиті, не могли уявити її в чернечій мантії. Чому велика княгиня Олександра Романова відмовилася від світу і змінила царські палати на аскетизм чернечої келії? Сама вона завжди була певна, що шукає не земного царства, а Царства Небесного.

Автор сценарію і режисер - Олена Каретник. Оператор - Дмитро Санін. Монтаж - Микола Поліванов. Тривалість - 20 хвилин ТРК «Глас», Київ 2005

 Диск «Тарасова пісня» - музично-поетична добірка творів на слова Тараса Шевченка у виконанні хору Київської духовної академії.

До музично-поетичної добірки увійшли твори на слова Тараса Шевченка, а також народні пісні в обробці відомих композиторів-класиків та наших сучасників. Музичні твори виконує хор Київської духовної академії, регент - ігумен Роман (Підлубняк). Вірші читає народний артист України Володимир Талашко.

Над проектом також працювали: ігуменя Серафима (Шевчик) та єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр (Драбинко).

Аудіодиск «Народні пасні» із записом співу хору Київської Духовної Академії і Семінарії під керівнитвом Сергія Бакая.

 Документально-художня кінострічка «Почаїв», присвячена 450-річному ювілею принесення на Волинь Почаївської ікони Божої Матері. Стрічка здобула титул фільму-відкриття. Її нагороджено першою премією Міжнародного кінофестивалю «Покров» (Київ, 2006). Вона також стала лауреатом Міжнародного кінофестивалю «Радонеж», який відбувся у Москві 2006 року.

До фільму увійшли унікальні факти, неймовірні події з історії Свято-Успенської Почаївської Лаври. Перед глядачами постає жива історія Православ'я з боротьбою, підступністю, прозрінням і духовним відродженням героїв. Режисерами кінострічки виступили Василь Киба та Тетяна Яцина.

 Фільм-дослідження «Благословення апостола Андрія».

Життя великого Апостола, його знайомство зі Спасителем і місіонерське служіння. Суперечки вчених мужів про достовірність приходу Андрія Первозваного на київські гори. Свята Земля, Греція, Крим, київські землі.

Режисер - Олена Каретник

У головній ролі - Юрій Муровицький

Автор сценарію - Владислав Дятлов

Оператор - Дмитро Санін

Продюсер - Леонід Гудков

 Купуючи книги та диски спільного виробництва телеканалу «Глас» та Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви, ви сприяєте будівництву Свято-Воскресенського кафедрального собору Української Православної Церкви.

 

З питань замовлення та придбання віде-, аудіопродукції звертайтеся за телефоном: 8 (067) 440 84 46.

Джерело