• Головна
  • Зимові новинки від "Свічада"...

Зимові новинки від "Свічада"

29.12.2009, 12:36
Зимові новинки від "Свічада" - фото 1
Різдвяна тематика від львівського видавництва "Свічадо" вже стала бестселером в Україні.

Різдвяна тематика від львівського видавництва „Свічадо” вже стала бестселером в Україні. Два тому РІСУ представили цілу підбірку свічадівських видань до Різдва. Особливою популярністю користується до нині книга Віри Манько і Ольги Вербенець „Обряди і страви Святого вечора”.

pered_Bozhymy_jaslamy.jpg„Перед Божими яслами” – нове видання у серії „Різдвяна антологія” (упорядник Зоя Жук), що стартувала у видавництві „Свічадо” 2006 року – має на меті познайомити читача з різдвяним легендарієм українських письменників ХІХ-ХХІ ст.

У збірнику представлено твори відомих письменників минулого Т. Зінківського, М. Яцкова, К. Малицької, Р. Завадовича, А. Лотоцького, Н. Наркевич, О. Цегельської, а також сучасних авторів. Сюжетно вони охоплюють усю історію Різдва – народження Божого Сина у вертепі, поклоніння волхвів, гнів Ірода, втечу до Єгипту.

Твори представленні у збірнику розраховані на читачів 8-12 років, проте книжка буде добрим подарунком до свята для всієї родини. Попередні книги з цієї антології: “Різдвяна ніч”, „Святий вечір”, “Казки Різдвяного ангела”. (Про антологію читайте також „Різдвяні дива від Зої Жук”).

rozmovy_pro_Bibliju_NZ.jpgАнна Свідеркувна „Розмови про Біблію. Новий Завіт” — остання книга з трилогії польського професора Анни Свідеркувни про Біблію. У ній авторка прагне показати, як сприймає сьогодні Біблію й Новий Завіт зокрема сучасна наука, яким цінним для кожного може бути правильне розуміння біблійних текстів і, врешті, як багато труднощів під час читання виникає просто через брак інформації та численні непорозуміння, які переважно (хоча, безперечно, не всі) легко з’ясовуються в цій книжці. Праця належить до тих фахових і талановитих досліджень біблійної літератури, які можуть зацікавити як віруючу, так і невіруючу людину.

У серії “Зростаючи у вірі” вийшло два нових видання Біла Гайбелса: Які ми є насправді” і „Надто зайняті щоб не молитися”. „Коли потрібно, ми всі вміємо бути добрими. Але якими ми є, коли ніхто нас не бачить? Саме тоді проявляється наш справжній характер, — йдеться в книзі Які ми є насправді. — Мужність. Дисципліна. Далекоглядність, Витривалість. Любов. Ці риси характеру зникають у суспільстві”. Автор ділиться секретами, як набути кожну з цих рис. Він радить, як з Божою допомогою та силою ми зможемо вдосконалити свій характер, незважаючи на спокуси та неприємності...

В Україні нині дуже популярними стали короткі історії італійського автора Бруно Ферреро. „Свічадо” видало 11 книжок цього автора у серії “Короткі історії для душі”. Та ще у ХVІІІ ст. подібні короткі байки з християнською мораллю писав наш земляк Григорій Сковорода. В них він показував цінність внутрішніх якостей людини, які й визначають її суть. Якщо ми шукаємо себе в житті, шукаємо надійну опору у світі хитких цінностей та душевного миру в собі, шкода не скористатися мудрими порадами нашого мандрівного філософа, що є вислідом його спостережень української дійсности. 12-ою в згаданій серії стала книжка „Байки харківські” Григорія Сковороди.

Готуються до друку і побачать світ у 2010 році:

  • Требник: Освячення і благословення
  • Доброолюбіє – два томи
  • Олександр Шмеман “Великий піст”
  • К.С. Люїс “З мовчазної планети. Переландра” та інші.

Про нові та старі видання можна знайти багато корисної інформації на сайті редакції: www.svichado.com

Читачі можуть скористатися послугою „Книга поштою”, надіславши замовлення на адресу: а/с 808, м. Львів, 79008, за допомогою електронної пошти: [email protected] або телефоном (032) 2971633.

Наші крамниці працюють за адресами:
— м. Львів, вул. Лисенка, 2,
— м. Київ, вул. Покровська, 6, храм Миколи Доброго.