• Головна
  • Новинки від видавництва „Свічадо”...

Новинки від видавництва „Свічадо”

27.06.2008, 12:36
Новинки від видавництва „Свічадо” - фото 1
За останні кілька місяців у видавництві „Свічадо” вийшло до двадцяти нових видань. Пропонуємо до уваги деякі з них.

kleman.uimg.jpgЗа останні кілька місяців у видавництві „Свічадо” вийшло до двадцяти нових видань. Пропонуємо до уваги деякі з них.

„Путівник по східному кодексу. Коментар до Кодексу Канонів Східних Церков” за редакції Джорджа Недунґатта, ТІ — фундаментальна праця, яка допомагає краще пізнати і зрозуміти Кодекс Канонів Східних Церков. Над нею працювали двадцять вчених з різних країн і Церков. Він розрахований на широке коло читачів, починаючи від студентів та викладачів канонічного права, і закінчуючи священиками і мирянами, яким він має допомагати у щоденному служінні і житті. Для науковців тут представлено розвиток східного канонічного права у формі порівняльної таблиці.

Спільно з Інститутом церковного права УКУ видавництво „Свічадо” видало „Учительське служіння Церкви та святі таїнства” — компіляцію, написану на основі праць різних авторів. Ця книга є допоміжним матеріалом для студентів, богословів, священнослужителів. Фактично це є частиною майбутнього підручника з церковного права.

У серії „Логос” вийшла праця о. Ярослава Москалика „Іконічна дійсність особи й Церкви”. „Для сучасного світу розуміння людської особи дуже часто обмежується лише її зовнішніми ознаками: одяг, стан у суспільстві, походження, — говориться в анотації до видання. — На внутрішні прикмети, такі, як свобода, свідомість та духовність світ перестав звертати увагу. Ідея цієї книги полягає у тому, щоб повернути нам «чутливість до внутрішньо світу людини», не через призму зовнішніх ознак, а через глибоке внутрішнє пережиття самої особи з метою кращої самореалізації у щоденному житті”.

У „Духовній автобіографії” Олів’є Клеман розповідає про духовний шлях людини. Молодий безбожник із середземноморського узбережжя Франції, який походить із атеїстичної родини з соціалістичними вподобаннями, подолавши спокусу самогубства, навертається до християнства. Нині це один із найвідоміших православних богословів, якого не потрібно особливо представляти. Автобіографія наповнена щоденними історіями і неочікуваними роздумами про мистецтво і війну, про смерть і любов – й водночас викликає неабияке замилування.

Анрі Кафарель „Сто листів про молитву”. Ця книжка не є трактатом про молитву. Автор, якому належать численні праці і доповіді про християнське подружжя, молитву, організатор душпастирської праці з молоддю і родинами, не претендує на те, щоби сказати на згадану тему все, і не представляє її за сухою логікою підручника. Це радше обмін думками, дещо впорядкований. На запитання, часто спонтанні і дуже розмаїті, які можуть виникнути у зв’язку з цією темою, автор відповідає в тоні довірливої розмови. Поза тим, за цими сторінками стоїть ціле богослов’я молитви, а рівно ж досвід «людей молитви», яким збагатилася християнська традиція протягом довгих століть.

Про мораль, звичаї та обряди — “100 запитань до священика”. Чому Церква проти будь-якої концтрацепції? Чи є гріхом штучне запліднення? В чому полягає гріх надмірного уповання на Бога? Чи є для християнина гріхом грати в карти? Як відрізнити важкий гріх від легкого? Що є грішним у сексуальних стосунках християн? На найцікавіші і найхарактерніші запитання відповідають о. д-р Святослав Шевчук, ректор Львівської духовної семінарії, доктор морального богослов'я (моральні питання) та о. Андрій Нагірняк (літургійно-обрядові питання).

Для дітей видавництво „Свічадо” пропонує бестселер відомої англо-американської письменниці Френсіс Горґсон Берет (1849-1924) „Таємний сад”. Ця книжка справді стала відомою у цілому світі і улюбленою для багатьох поколінь. Повість є справжньою школою любові. Діти долають непростий шлях і відкривають для себе зовсім недитячі істини, про те, що світ можна змінити лише змінивши себе, своє серце. Головна героїня повісті дівчинка Мері Ленокс, спершу свавільне, розбещене створіння, яке не любить ні себе, ні світ довкола, відкривши Таємний сад, відкриває у собі здатність сміятися, захоплюватися, любити. А як часто таке розбещене дитя є прототипом нашого способу життя, коли ми входимо у свій власний світ, сповнений темряви, злоби та небажання любити. Можливо, книга Таємний Сад допоможе нам змінитися, підкаже шлях, який приведе до нашого таємного саду. Відкривши його, змінивши себе, свій спосіб існування відчуємо якісні зміни, не лише у власному житті, але й у світі довкола нас.

Незабаром у видавництві вийде ще одна дитяча книга цієї ж авторки — „Малий Лорд Фунтелерой”.

Ознайомитися з іншими виданнями „Свічада” та прочитати багато корисної інформації завжди можна на оновленому сайті редакції: www.svichado.com

Читачі можуть скористатися послугою „Книга поштою”, надіславши замовлення на адресу: а/с 808, м. Львів, 79008, за допомогою електронної пошти: [email protected] або телефоном (032) 2971633.

Крамниці видавництва працюють за адресами:
— м. Львів, вул. Лисенка, 2,
— м. Київ, вул. Покровська, 6, храм Миколи Доброго.