„Куди йдеш”

01.10.2007, 16:48
„Куди йдеш” - фото 1
Книга "Quo vadis", за яку Генріх Сенкевич, отримав Нобелівську премію, вперше вийшла у світ українською мовою. Про цю та інші новинки від „Свічада” розповідає Надія Сьомко, маркетолог видавництва.

kvovadis.uimgCAAVNHI1.jpgКнига „Quo vadis”, за яку Генріх Сенкевич, отримав Нобелівську премію, вперше вийшла у світ українською мовою. Про цю та інші новинки від „Свічада” розповідає Надія Сьомко, маркетолог видавництва.

Задум написати роман виник у письменника у 1893р., коли він побував у Римі і побачив історичну пам’ятку каплицю з назвою „Quo vadis”, з я кою пов’язане перебування ап. Петра в Римі.

...Рятуючись від Неронових переслідувань, Петрові вдається вночі покинути Рим. За міською стіною він бачить видіння – Христа. Петро звертається до нього і запитує: “Куди йдеш, Господи?”. Христос відповідає: “До Риму, щоб знову бути розп’ятим”. Петро сприймає його слова як передвістя мученичої смерти і вертається до Риму, де був розп’ятий головою вниз.

Натхненний цією легендою, Г.Сенкевич починає писати свій роман.

Дія у творі розвивається упродовж 4-х років правління імператора Нерона (64-68 РР. н.е.) і відкриває перед читачами драматичні сторінки історії часів перших християн.

У 1905 році за свій твір Г. Сенкевич отримав премію Нобеля у галузі літератури. Аж через 102 роки „Quo vadis” вийшла українською мовою.

Також у видавництві „Свічадо” останнім часом декілька інших новинок. Зокрема, це третя книги „Житія святих” Дмитра Туптала, в якому розповідаються про святих, яких згадуємо у листопаді. Переклад на сучасну українську мову цього фундаментального твору аґіографічної літератури визначного митрополита-українця здійснив Валерій Шевчук. Переклад цього тому фінансує Українське Православне Товариство Св. Апостола Андрія Первозванного зі США.

„Це не лише визначний літературний твір української аґіографії XVII-XVIII ст., але також високоякісний науковий твір, — йдеться в анотації до твору. — Однак найбільша цінність цієї книги в тому, що вона є справжнім скарбом нашої старовини, з якого можна почерпнути багато невідомого та забутого не лише про християнських святців, які впродовж століть давали світлий приклад християнського життя, але особливо про наших українських святців, які жили та служили Богові на рідній Українській землі”.

Святитель Дмитро Туптало (Ростовський) — невтомний працівник на Господній ниві, мислитель та філософ, один із найвизначніших духовних мужів Української Церкви та української культури. «Житія Святих» — головна праця Святителя, можна сказати — праця його життя. Налічує вона дванадцять книг, календарно укладених на кожен день літургійного року”.

Перший том нового видання вийшов у 2005 році, а другий том у 2006 році. Нині вже у процесі підготовки два наступних томи. Про час, коли вийде останній том, в редакції „Свічада” ще не знають.

Серед інших новинок. Праця „Євхаристія. Таїнство Царства” Олександра Шмемана поповнила колекцію серії „Світло Сходу”, „Миряни у Йоана Золотоустого” Оторіно Паскуато — серію „Логос”.

Крім того, у серії „Порадник для батьків” вийшла книжка Дона Антоніо Мацці „10 кроків, які псують дитину”, а у серії „Пізнай себе” — книжка „Як не впасти у депресію”.

Крім духовної та соціальної літератури, видавництво „Свічадо” започаткувало мистецьку тематику. Нещодавно вийшла книга-альбом Олени Федорчук „Українські народні прикраси з бісеру”. У ній розглянуто походження та розвиток художніх виробів з бісеру на українських теренах, описано технологію виготовлення та композиційно-худовжні особливості традиційних бісерних прикрас. В ній вміщено 111 кольорових зображень народних виробів з бісеру.

Незабаром у видавництві планується вихід „Різдвяної антології”, до якої увійдуть художні твори українських авторів різних часів, присвячені різдвяній тематиці.

У виданнях „Свічада” завжди можна прочитати про найближчі новинки. Також можна знайти багато корисної інформації на сайті редакції: www.svichado.com

Читачі можуть скористатися послугою „Книга поштою”, надіславши замовлення на адресу: а/с 808, м. Львів, 79008, за допомогою електронної пошти: [email protected] або телефоном (032) 2971633.

Наші крамниці працюють за адресами:
— м. Львів, вул. Лисенка, 2,
— м. Київ, вул. Покровська, 6, храм Миколи Доброго.