• Головна
  • Новини
  • Анонс: ІРС УКУ запрошує молодих науковців на міжнародну наукову конференцію про державно-конфесійні стосунки...

Анонс: ІРС УКУ запрошує молодих науковців на міжнародну наукову конференцію про державно-конфесійні стосунки

31.01.2019, 19:28
Інститут релігії та суспільства Українського Католицького Університету запрошує студентів та молодих науковців взяти участь у ХXІ Міжнародній науково-практичній конференції «Релігія і держава у пошуках modus vivendi: українські реалії та світовий досвід».

Інститут релігії та суспільства Українського Католицького Університету запрошує студентів та молодих науковців взяти участь у ХXІ Міжнародній науково-практичній конференції «Релігія і держава у пошуках modus vivendi: українські реалії та світовий досвід».

Конференція відбудеться 22-23 березня  2019 р. в УКУ за адресою: м. Львів, вул. Свєнціцького, 17.

«Процес формування єдиної помісної Церкви в Україні ставить на порядок денний запитання, пов’язані з роллю держави та владних структур у цьому процесі. Як збалансувати дотримання релігійної свободи та інтереси держави? Які моделі співіснування Церкви та держави існують у світі? Як цей досвід може бути корисним в українських реаліях? Чи помісна Православна Церква України та українська влада здатні не піддатися спокусі цезаропапізму?», — заохочує до участі Мирослав Маринович, президент Інституту релігії та суспільства УКУ. — «Для нас важливо почути думки молодих науковців та студентів у цій царині, обмінятися досвідом і випрацювати спільне бачення заявлених проблем».

Інститут забезпечує учасників конференції проживанням (хостел) та харчуванням. Проїзд за власний кошт учасників.

За довідками звертатись в Інститут релігії та суспільства УКУ, e-mail: [email protected], або за телефоном 032-240-99-40 (внутрішній 3252 та 3117).

Для участі в конференції необхідно:

1. Оформити заявку за вказаним посиланням (https://docs.google.com/forms/d/1c7DXgDPBLiVUHjjzSLlXbeApZBrEUo0ETca5_-BeFt8/edit).

2. Подати на e-mail оргкомітету [email protected] необхідно електронний варіант матеріалів доповіді (тези або статтю).

Останній день подання матеріалів: 1 березня 2019 року

Вимоги до оформлення тез і статей:

  • Файл Microsoft Word
  • Файл має бути названий прізвищем автора латинкою і збережений у форматі - «*.doc»
  • Шрифт - Times New Roman
  • Кегль - 14; інтервал - 1,5 пт; всі поля - 2 см.
  • Обсяг наукової статті 5-10 сторінок друкованого тексту. Обсяг тез – 2-3 сторінки.

Виноски у тексті підрядкові (внизу кожної сторінки). Коли джерело у виносці статті цитується вперше, то подається повністю, наприклад: прізвище та ініціал автора, назва, місто видання, видавництво, рік видання та номер сторінки. Якщо джерело у виносці статті цитується не вперше, то можна використовувати скорочене посилання: прізвище та ініціал автора, назва, номер сторінки. Якщо одне й те саме джерело цитується два або більше разів поспіль, то використовується посилання: «Там само (Ibidem - для іншомовного джерела) та номер сторінки». Списку використаних джерел та літератури наприкінці статті не потрібно подавати.

Передбачено електронну публікацію тез і наукових статей учасників, які особисто виступають на конференції. Увага: конференція не передбачає заочної участі!

Робочі мови конференції: українська, російська, польська, англійська

Організаційний внесок: 100 гривень

При необхідності надається довідка про участь у конференції. Про потребу такої довідки просимо попередити завчасно.