• Головна
  • Новини
  • Інститут релігії та суспільства запрошує до участі у Літній школі « Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького»...

Інститут релігії та суспільства запрошує до участі у Літній школі « Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького»

05.04.2015, 19:06
Інститут релігії та суспільства Українського католицького університету оголошує набір на навчання у V ювілейній школі «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького».

Інститут релігії та суспільства Українського католицького університету оголошує набір на навчання у V ювілейній школі «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького».

Мета програми – глибше ознайомити учасників з духовним спадком і діяльністю Митрополита Андрея та розвинути їхнє вміння жити згідно з християнськими цінностями у суспільному житті. Головний акцент школи буде поставлено на побудові суспільства на засадах християнської моралі й цінностей в історичному і сучасному контексті.

Учасники проживатимуть у Львівській духовній семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка 35), а заняття відбуватимуться у приміщенні філософсько-богословського факультету Українського католицького університету (вул. Хуторівка, 35a) з 22 по 28 червня 2015 року.

Під час навчання щоранку відбуватимуться тематичні заняття й дискусії з лекторами, дискусії та обговорення у малих групах. Завдання Школи – показати актуальність соціального вчення Церкви та випрацювати постійнодіючий інтенсивний літній курс, на якому вивчатимуть суспільну думку Митрополита Андрея. Під час лекційних зустрічей будуть підняті питання історичного контексту та богословського виміру суспільного вчення; суспільно-політичної етики Митрополита Андрея й актуальності його вчення; проявів суспільної думки Митрополита, зокрема розгортання мережі порятунку євреїв у час Другої світової війни.

До участі у навчанні запрошуються студенти гуманітарних студій, мирянські та політичні активісти, а також усі, хто бажає поглибити знання християнського суспільного вчення (незалежно від релігійно-конфесійної приналежності). Вік учасників 18–40 років.

Проект також передбачає духовну та культурну програму (щоденні молитви у каплиці реколекційного центру, молитву у крипті собору святого Юра, похід до Національного музею імені Андрея Шептицького у Львові, поїздку до Прилбич, Крехівського монастиря, перегляд фільму про Митрополита Андрея, відвідини Всеукраїнського єврейського благодійного фонду „Хесед-Ар’є”, екскурсії по Львову та УКУ тощо). На завершення курсу учасники отримають сертифікат із переліком прослуханих тем і годин.

Організатори покривають фінансові витрати на проживання та харчування учасників, а також виготовлення матеріалів семінару. Транспортні витрати покривають самі учасники.

Обов’язковою умовою зарахування на навчання є мотиваційний лист та анкета. Учасники, яких повідомлять про зарахування на літню школу, зобов’язані попередньо ознайомитися з матеріалами курсу, що їх їм надішлють організатори.

Реєстраційний внесок учасника 250 грн. сплачується у день приїзду.

Остання дата прийому документів: 10 травня 2015 р.

Відповідь про зарахування чи незaрахування апліканти отримають до 20 травня 2015 р.

Мотиваційні листи й анкети просимо надсилати на [email protected] 

Anketa2015

Довідки за телефоном: (032) 240-99-40 та 252 (внутрішній)