• Головна
  • Міжнародна науково-практичноа конференція «Україна – Ватикан: проблеми державно-церковних взаємин у контексті об’єднаної Європи»...

Міжнародна науково-практичноа конференція «Україна – Ватикан: проблеми державно-церковних взаємин у контексті об’єднаної Європи»

13.01.2011, 11:58
Міжнародна науково-практичноа конференція «Україна – Ватикан: проблеми державно-церковних взаємин у контексті об’єднаної Європи» відбудеться 25–26 травня у Національному заповіднику «Давній Галич» (вул. І. Франка, 1, м. Галич, Івано-Франківська область).

Міжнародна науково-практичноа конференція «Україна – Ватикан: проблеми державно-церковних взаємин у контексті об’єднаної Європи» відбудеться 25–26 травня у Національному заповіднику «Давній Галич» (вул. І. Франка, 1, м. Галич, Івано-Франківська область). Це уже п’ята конференція в рамках наукового проекту «Україна і Ватикан».

Ініціаторами проведення заходу є: Міністерство освіти і науки України, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Міністерство культури і туризму України, Національний заповідник «Давній Галич», Національна Академія наук України, Інститут філософії імені Григорія Сковороди (відділення релігієзнавства), Українська асоціація релігієзнавців та Посольство України при Святому Престолі.

Мета заходу — розглянути державно-церковні відносини у контексті об’єднаної Європи для врахування Україною європейського досвіду крізь призму побудови (формування) власної моделі державно-церковних взаємин. Причиною обрання саме такої теми, як повідомили РІСУ організатори, є процеси згортання демократії та дехристиянізації, що на сьогодні відбуваються у багатьох країнах Європи і колишнього СРСР, а також бажання розділити стурбованість християнських Церков, зокрема Папи Римського, цими процесами і підтримати заклик Папи до рехристиянізації Європи.

На розгляд конференції виносяться такі проблемні питання:

1.Релігійні процеси в об’єднаній Європі та місце України в них.

2.Європейські моделі державно-церковних відносин. Конкордати як одна з форм унормування (регуляції) взаємин між Церквою і Державою.

3.Вплив глобалізації на державно-церковні відносини: український контекст.

4.Ватикан і державно-церковні та церковно-етнічні процеси в Україні: історія, сучасний стан і перспектива.

Організатори просять надсилати тексти доповідей, виступів у друкованому вигляді та в електронному варіанті до 15 березня 2011 року на адресу: Національний заповідник «Давній Галич», вул. І. Франка, 1, м. Галич, Івано-Франківська обл., 77101

E – mail: semen_pob@rаmbler.ru

               [email protected]

               [email protected]

               [email protected]

Тел.: 0(3431) 21-896, факс: 0(3431) 21-991

Вимоги до оформлення статей:

- обсяг 7-10 сторінок форматом А-4, 14 кеглем з інтервалом 1,5, шрифтом Times New Roman;

- посилання в тексті слід супроводжувати цифрами у квадратних дужках, наприклад [3, с.5], а список джерел подавати в кінці тексту.

Оргкомітет також планує випуск збірника матеріалів до конференції. Матеріали, надіслані після 15 березня 2011 року, публікуватись не будуть.

Проїзд і проживання учасників конференції — за власний рахунок.

Контактна особа: Качковська Н.Н.

тел.:03431-22-655