• Головна
  • Звернення до всесвітліших і високопреподобних душпастирів, преподобних ченців та черниць та дорогих у Христі-Господі мирян щодо видання релігійної літератури...

Звернення до всесвітліших і високопреподобних душпастирів, преподобних ченців та черниць та дорогих у Христі-Господі мирян щодо видання релігійної літератури

15.01.2010, 15:19

Друковане слово має велику силу. Воно може однаковою мірою як сприяти добру, так і обернутися на зло. У нашому народі розповсюджується багато видань, які завдяки поліграфічному оформленню виглядають як здорова релігійна література, але насправді мають дуже шкідливий для людських душ зміст.

Дорогі у Христі!


Друковане слово має велику силу. Воно може однаковою мірою як сприяти добру, так і обернутися на зло. У нашому народі розповсюджується багато видань, які завдяки поліграфічному оформленню виглядають як здорова релігійна література, але насправді мають дуже шкідливий для людських душ зміст. Такими, зокрема, є розповіді про різноманітні уявні релігійні об’явлення, події релігійного характеру чи викривлене представлення правд віри. Цю псевдорелігійну літературу залюбки продають несумлінні люди переважно при входах до храмів чи відпустових місць. Все це завдає великої шкоди людям, які щирим серцем бажають служити Господу нашому Ісусу Христу.

 

У зв’язку з цим Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, який відбувся у Львові–Брюховичах 29 листопада – 5 грудня 2009 року Божого, звернув увагу щирих шукачів релігійної правди, що справжня християнська католицька наука представлена тільки у тих виданнях, які мають дозвіл компетентної церковної влади. Такий дозвіл включає ім’я та уряд українського греко-католицького єпископа, дату та протокольний номер документа, під яким цей дозвіл надано. Разом з тим наголошуємо, що самого вислову За дозволом церковної влади” не достатньо і він не гарантує релігійної чистоти змісту.

 

Просимо усіх, кому лежить на серці добро власної душі, читати лише релігійну літературу, яка вповні заслуговує такої назви.

 

+ ЛЮБОМИР

Дано в Києві,
при Патріаршому соборі Воскресіння Христового,
15 січня 2010 року