• Головна
  • Розпорядження щодо теологічно-пасторального приготування до І Всеукраїнського Євхаристичного Конгресу Римсько-Католицької Церкви в Україні...

Розпорядження щодо теологічно-пасторального приготування до І Всеукраїнського Євхаристичного Конгресу Римсько-Католицької Церкви в Україні

11.08.2011, 12:08
Всім тим, котрі, очікуючи переживання Євхаристійного Конгресу, з’єднують свої серця зі спасаючим Господом та йдуть за Ним євангельською дорогою, уділяю пастирського благословення.

І Всеукраїнський Євхаристичний Конгрес, оголошений у пастирському посланні Конференції Латинських Єпископів України, який має відбутися з 26 травня по 3 червня 2012 року, буде винятковою можливістю поглибити євхаристичну свідомість живого та спасаючого Христа, а також часом подяки за релігійне життя наших парафіяльних спільнот, яке відроджується.

Організацією та проведенням запланованої спасенної події займається створений з цією метою Всеукраїнський Комітет Конгресу.

Для найбільш плідного переживання євхаристичної присутності Господа під час конгресових подій єпископи України встановили час у 7 місяців пасторальної підготовки духовних, богопосвячених осіб та вірних, коли Церква в Україні в молитовній рефлексії розважатиме Євхаристію в сакраментальній перспективі економії спасіння.

Таким чином протягом часу, що передує Конгресу, рекомендую:

- у кожній римсько-католицькій парафії України два рази в місяць (в І та ІІІ неділю), починаючи від вересня цього року, з перервою в грудні та січні до травня 2012 року душпастирям ревно використовувати тематичні літургійно-пасторальні пропозиції, приготовлені попередньо Всеукраїнським Комітетом Конгресу;

- в кожну з передконгресових неділь священикам організувати в парафії довшу адорацію Пресвятих Дарів, беручи до уваги локальні умови та чисельність спільноти вірних (цілий день, кілька годин після ранішньої Служби Божої, кілька годин перед вечірньою Службою Божою); там, де відправляється Служба Божа після обіду чи ввечері, перед нею має бути богослужіння недільної Вечірні;

- катехитам провести по одній катехизі в місяць на тему Євхаристії у всіх групах дітей і молоді;

- духовним та богопосвяченим особам при організації своїх днів зосередження чи формаційних зустрічах взяти до уваги Таїнство Євхаристії як в площині доктринальній, так і богослужебній.

До реалізації цих настанов зобов’язую деканів, настоятелів та адміністраторів парафій Католицької Церкви латинського обряду в Україні. Всіх вірних закликаю до молитви та складання духовних пожертв в намірі Конгресу, щоб чисельною та активною участю в планованих пасторальних заходах разом із своїми пастирями добре приготувалися до конгресового свята Євхаристії.

Всім тим, котрі, очікуючи переживання Євхаристійного Конгресу, з’єднують свої серця зі спасаючим Господом та йдуть за Ним євангельською дорогою, уділяю пастирського благословення.

+ Мечислав Мокшицький,
архієпископ митрополит Львівський,
Голова Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України,
Львів, 26 липня 2011р.


Джерело: Католицький медіа-центр