• Головна
  • Заява учасників Першого Міжнародного Конгресу християн віри євангельської...

Заява учасників Першого Міжнародного Конгресу християн віри євангельської

29.10.2013, 19:01

«Документ схвалений і підтриманий всіма учасниками Конгресу 12 жовтня 2013 Керівництву Міжнародної Асамблеї Християн Віри Євангельської ( МАХВЄ ) доручається перекласти англійською мовою і розіслати в усі п’ятидесятницькі національні церкви та міжнародні об’єднання церков».

Ми, єпископи, пастори та всі служителі п’ятидесятницьких церков з чотирнадцяти країн колишнього Радянського Союзу Європи, США і Канади, учасники Міжнародного Конгресу, присвячені щирій молитві, відкриті для Слова Божого та об’єднані спільною турботою про розвиток Божого Царства, звертаємося до всіх п’ятидесятників світу з наступною заявою:

1. Ми вдячні Богові за Його діло спасіння, яке здійснюється в нашому житті, церквах і країнах. Завдяки божественній суверенній дії Святого Духа, ми є свідками такого дивного розвитку п’ятидесятницького руху в усьому світі.

2. Наше сердечне бажання і потреба в тому, щоб мати більш глибокий досвід повноти П’ятидесятниці, і саме тому ми просимо нашого Небесного Отця про якнайшвидше велике зіслання Святого Духа на всяке тіло.

3. Присутність і дія Святого Духа завжди призводять до поклоніння Ісусу Христу, а не людині. Дух Святий завжди веде кожного віруючого до перебування в страху Божому, освячення та служіння.

4. Ми вважаємо, що розвиток Божого Царства може бути заснований тільки на дії Бога в нас і серед нас, а людські таланти, енергія та стратегії нехай будуть тільки виразом нашого скромного служіння Всевишньому. Тому, з повним запалом в усіх церквах ми повинні шукати реальності Божого Духа, в пості та молитві, активно очікуючи виконання обіцяного від Отця, ревно і безкомпромісно проповідуючи Євангеліє у всій Його повноті.

5. Церква Ісуса Христа повинна володіти повнотою дарів і плоду Духа. Їх нестача, на жаль, іноді замінюється методами і формами, які не від Бога. Для своєї власної безпеки і творення Церква повинна безкомпромісно захищати святість і істинність духовного Євангельського досвіду.

6. Ми вважаємо, що час рясних жнив не завершився. Цей урожай неможливо буде зібрати без повноти дії Святого Духа. Ми не можемо бути пасивними, але з вірою та відкритістю до Бога бажаємо дати Йому свободу, щоб змінювати серця, долі і методи служіння. Давайте об’єднаємося в слухняності Істині, постах і молитвах, в любові та благовісті.

Висловлюємо нашу єдність з Вселенською Церквою Ісуса Христа. Ми вітаємо вас і бажаємо пережити повноту благодаті та слави Господа нашого Ісуса Христа. Нехай Бог благословить Його Церкву, нехай у Ній в рясноті діє Дух Святий, щоб ми побачили найвеличніший результат подвигу Ісуса Христа – порятунок грішного світу.

  • Президент МАХВЄ Микола Гриб (Латвія)
  • Віце -президент МАХВЄ Михайло Паночко (Україна)
  • Секретар МАХВЄ Іванас Шкуліс (Литва)

«Документ схвалений і підтриманий всіма учасниками Конгресу 12 жовтня 2013 Керівництву Міжнародної Асамблеї Християн Віри Євангельської ( МАХВЄ ) доручається перекласти англійською мовою і розіслати в усі п’ятидесятницькі національні церкви та міжнародні об’єднання церков».