• Головна
  • Міжконфесійна Декларація про зміну клімату...

Міжконфесійна Декларація про зміну клімату

06.12.2011, 15:48
Міжконфесійна Декларація про зміну клімату - фото 1

Документ констатує, що відповідальне управління створеним світом є центральним принципом усіх релігій на Землі, як і те, що сьогодні людство загрожує життю планети, зокрема, викидами парникових газів, які «дестабілізують глобальну кліматичну систему, підігрівають Землю, окислюють Світовий океан, і наражають все людство, а також все живе на Землі на великий і неприпустимий ризик.

Міжконфесійна Декларація про зміну кліматуУправління створенням світу та повага до нього є центральним принципом усіх релігій на Землі. Тим не менш ми піддаємо загрозі життя на Землі через небезпечний рівень парникових газів. Ці гази дестабілізують глобальну кліматичну систему, підігрівають Землю, окислюють Світовий океан, і наражають все людство, а також все живе на Землі на великий і неприпустимий ризик.

Все більш очевидно, що природний баланс стає вразливим і нестійким, саме через антропогенний фактор : людина своїми руками наносить все більш небезпечні, а також потенційно незворотні зміни в єдину систему атмосфери, Землі, океану і життя. Сьогодні всі релігії світу об’єднуються в єдиному заклику для порятунку Землі, аби захищати бідних і нужденних. Серйозні і рішучі дії відносно зміни клімату є необхідними принципами і традиціями нашої віри, колективного співчуття, мудрості, і правилами людства.

Ми визнаємо, що існує зміна клімату і закликаємо світових лідерів зробити рішучі і науково-обгрунтовані кроки для скорочення викидів парникових газів для того, щоб уникнути найгірших наслідків через зміну клімату.

Ми закликаємо народи Землі до дій, завдяки яким ми зможемо допомогти тим людям, які будуть страждати від зміни клімату, такі як сильні буревії, повені, посухи і підвищення рівня моря. Ми повинні будемо допомагати їм адаптуватися, вижити і справедливо процвітати.

Ми визнаємо, що зміна клімату є не тільки економічною чи технічною проблемою, а по суті є моральним, духовним та культурним завданням. Тому ми урочисто обіцяємо, що ми об’єднуємось всі разом заради того, щоб навчати людей, які підуть за покликом нашої віри. Ми повинні навчитися жити разом на теренах нашої спільної Планети.

Ми також визнаємо, що зміни клімату ставлять перед нами серйозні загрози, але в той же час відкривають перед нами великі можливості. Пом’якшення наслідків зімни клімату можуть стимулювати економіку, захищати нашу Планету, покращити положення бідних допоможе всім нам об’єднатися для протистояння спільній загрозі. Надання допомоги вразливим суспільствам для того, щоб вижити і прилаштуватись до змін клімату виконує наш заклик до мудрості, милосердя і вищих людських моральних та етичних цінностей.

Ми зобов’язуємось діяти завдяки зміні наших звичок, нашого вибору і нашого світогляду – за допомогою навчання наших сімей, друзів і побратимів по вірі для збереження обмежених ресурсів нашого дому, планети Земля, і збереження кліматичних умов, від яких залежить наше життя.

В цьому дусі ми закликаємо лідерів наших релігій, аби всі люди Землі усвідомили реальність спільної загрози, з якою ми стикаємось, а також згодитися з тим, що нам потрібні негайні і рішучі дії, які дали можливість здійснити позитивні зміни.