• Головна
  • Проекти
  • "Не бути присутнім у комунікаційному просторі — то самогубство", — Любомир (Гузар)...

"Не бути присутнім у комунікаційному просторі — то самогубство", — Любомир (Гузар)

15.08.2011, 16:32
"Не бути присутнім у комунікаційному просторі — то самогубство", — Любомир (Гузар) - фото 1
Ісус Христос не цурався нормальних, природних засобів комунікації, і тому Церква сьогодні не має оминати ЗМІ та соціальні медіа. Про це в ексклюзивному інтерв`ю РІСУ розповів Любомир Гузар, предстоятель УГКЦ у 2001-2010 роках.

Любомир Гузарexklusiv.gifІсус Христос не цурався нормальних, природних засобів комунікації, і тому Церква сьогодні не має оминати ЗМІ та соціальні медіа. Про це в ексклюзивному інтерв`ю РІСУ розповів Любомир Гузар, предстоятель УГКЦ у 2001-2010 роках.

На думку Владики, Ісус Христос застосовував сучасні Йому природні засоби.

"Якби Ісус Христос був тут, то Він би напевно писав на комп’ютері", — вважає він.

Патріарх Любомир також нагадав історію, записану в Біблії, коли Ісус Христос йшов до Тиверіадського озера, а за Ним кілька тисяч людей:

"То Ісус Христос робить таку річ: люди сидять на горі, а Він у човні, але не на березі, а за кілька метрів від берега. Чому? Бо вода дуже добре відбиває голос. Отже, Він вживав природні засоби, щоб посилити голос. А чим є радіо чи телебачення? Засобом для підсилення голосу.

Для мене це є доказом, що Ісус Христос не цурався нормальних, природних засобів комунікації. І якби тоді було телебачення чи радіо, Він би застосовував їх".

На думку Патріарха Любомира, Церква теж повинна застосовувати нові засоби комунікації.

"Сьогодні не бути присутнім у комунікаційному просторі — то самогубство, десь кілька тижнів тому про це говорив Папа. Для мене тут немає сумнівів", — наголосив Патріарх Любомир.

Він також підкреслив відповідальність Церкви в інформаційній політиці:

"Надзвичайно важливо, щоб Церква сумлінно дотримувалася засад здорової журналістики, чи взагалі комунікаційної політики, щодо правди, щодо моралі. Церква не може собі дозволити таких нісенітниць, які ми дуже часто чуємо. Церква мусить бути справді на службі правди. І тоді воно має свою ціль".

Повний текст інтерв`ю Ви можете прочитати на РІСУ