• Головна
  • Проекти
  • Руська православна церква навчить журналістів грамотно писати...

Руська православна церква навчить журналістів грамотно писати

12.08.2011, 16:31
Руська православна церква навчить журналістів грамотно писати - фото 1
Синодальний інформаційний відділ створив колектор помилок ЗМІ, які висвітлюють діяльність православної церкви, повідомляє "Телекритика" з посиланням на офіційний сайт Московського патріархату.

Журналістика.jpgСинодальний інформаційний відділ створив колектор помилок ЗМІ, які висвітлюють діяльність православної церкви, повідомляє "Телекритика" з посиланням на офіційний сайт Московського патріархату.

Головне завдання колектора - безперервний збір типових, найбільш поширених помилок, яких припускаються в ЗМІ при висвітленні православної тематики.

За допомогою колектора Синодальний інформаційний відділ планує напрацювати єдині стандарти вживання в ЗМІ православної, церковної, богословської термінології.

На спеціальну поштову скриньку на домені Синодального інформаційного відділу - [email protected] - кожен зможе прислати будь-яку побачену помилку у будь-якому ЗМІ (лексичну, змістову, стилістичну), неточність, недбалість, пов'язану з православ'ям і православною церквою.

Всі помилки будуть систематизуватися, до кожної з них буде запропонований правильний варіант використання того чи іншого церковного терміну або вислову. У подальшому реєстр типових помилок ЗМІ разом з правильними варіантами вживання церковної термінології буде надруковано Синодальним інформаційним відділом як частина спеціалізованого довідника-практикуму для співробітників медіа, які в своїй професійній діяльності висвітлюють питання православ'я і діяльність Руської православної церкви.

«Синодальний інформаційний відділ заздалегідь вдячний усім, хто вирішить допомогти журналістам у підвищенні професійності при розповіді про церкви і буде надсилати характерні помилки, які зустрічаються в матеріалах ЗМІ на православну тематику», - йдеться на сайті РПЦ.