• Головна
  • Моніторинг
  • Звернення єпископа Віталія Скомаровського Голови Комісії у справах Засобів Масової Інформації Конференції Єпископів Римсько-Католицької Церкви України...

Звернення єпископа Віталія Скомаровського Голови Комісії у справах Засобів Масової Інформації Конференції Єпископів Римсько-Католицької Церкви України

17.05.2010, 11:06
16 травня переживатимемо 44-й день ЗМІ, котрий проходитиме під гаслом: «Священик і душпастирство в цифровому світі: нові засоби масової інформації на службі Слова».

"Католицький медіа-центр", 14 травня 2010 року

Дорогі брати і сестри!

16 травня переживатимемо 44-й день ЗМІ, котрий проходитиме під гаслом: «Священик і душпастирство в цифровому світі: нові засоби масової інформації на службі Слова».

Намісник Петра заохочує нас до молитви за священиків у цьому році священства, щоб проголошуючи Євангелію, мали відвагу використовувати, окрім традиційних методів, можливості нового покоління аудіовізуальних засобів (фото, відео, анімації, блоги, веб-сайти), що відкривають незнані до цього часу можливості для діалогу і засоби, корисні для євангелізації і катехези.

Слід зауважити, що в нашій Батьківщині з кожним днем стає щораз більше католицьких Інтернет-ресурсів теле- й радіо програм, а також – незамінних друкованих видань. Запрошую вас, дорогі священики, брати і сестри у Христі, до частого перегляду та використання поданої інформації у церковних ЗМІ для поглиблення віри і моралі. Саме від нас залежить, яку програму обираємо по телебаченню чи радіо, які новини читаємо, і якими статтями духовно живимося у щоденному житті. На цьому тлі можна з сумом зауважити, що батьки часто дають своїм дітям безліч речей, за винятком католицької літератури. 

Крім тижневих і щомісячних друкованих видань, існують Інтернет-видання, де є можливість щоденного спілкування та активної участі в житті Церкви. Це стосується також і трансляцій щорічних Богослужінь з нагоди Великодня і Різдва Христового під проводом Святішого Отця Бенедикта XVI, до оглядання яких щиро всіх заохочую. Саме Папа наголошує, що сучасні ЗМІ «відкривають великі можливості для віруючих. Жодна з доріг не має і не повинна бути занедбаною тими, хто в ім’я Воскреслого Христа зобов’язується бути щораз ближче до людини. Таким чином, нові засоби масової інформації дають насамперед священикам, з точки зору душ пастирства, нові та необмежені перспективи, які мобілізують їх до того, щоб оцінити вселенський вимір Церкви для створення широкої і конкретної спільноти, для того, щоб бути в сьогоднішньому світі свідками нового життя, яке народжується зі слухання Євангелії Ісуса, Сина Предвічного, який прийшов до нас, щоб нас спасти» (Пор. Бенедикт XVI, Послання з нагоди 44 дня ЗМІ, 24.01.2010 р).

Ще раз запрошую вас, дорогі брати і сестри з мудрістю осягнути надзвичайні можливості, які дають сучасні ЗМІ, а також постійно заохочувати інших, до використання, в першу чергу, релігійних телерадіопрограм та читання відповідної католицької літератури, зокрема – періодики. Нехай Господь зробить вас ревними проповідниками Доброї Новини також у новому «ареопагові», який сьогодні створюють ЗМІ.

Усіх працівників церковних ЗМІ радо вітаю зі святом, вас і усіх вірян на добре використання Засобів Масової Інформації від щирого серця благословляю в Ім’я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь.

Єпископ Віталій Скомаровський
Голова Комісії у справах Засобів Масової Інформації
Конференції Єпископів Римсько-Католицької Церкви України