Лист солідарності до Святішого Отця Бенедикта ХVI

10.04.2010, 22:20
В листі до Святішого Отця ми передаємо йому свою солідарність та молитовну єдність у зв’язку з безпрецедентними медіа-атаками.

В листі до Святішого Отця ми передаємо йому свою солідарність та молитовну єдність у зв’язку з безпрецедентними медіа-атаками.

Ваша Святосте!

Ми, українські католики та люди доброї волі, висловлюємо Вам нашу солідарність та молитовну єдність. Поділяємо Ваш біль від «медіа-атаки», свідками якої ми є.

 

Мову про приховування чи затушовування Вашою Святістю болісних випадків зловживань духовенства ми трактуємо як безпідставну атаку на особу та гідність Наступника св. Петра. В той час як Ви боретеся із сумними фактами сексуальних надуживань деяких представників кліру, викриваєте їх та шукаєте шляхів вирішення, ЗМІ переконують, що Ви їх покриваєте та приховуєте. Створюють тим самим викривлений образ Церкви та Святішого Отця.

Ми переконані, що Церква нині так сильно атакується, оскільки в добу релятивізму та псевдотолерантності вона має сміливість називати зло по імені, а таким чином залишається точкою опори для сотень мільйонів людей. Ви, Святіший Отче, втілюєте моральні істини, які не всі хочуть прийняти, а тому помилки і переступи окремих священиків використовуються як зброя проти всієї Церкви. Ми не погоджуємось з таким спрощенням та узагальненням, яке є прямою маніпуляцією і викривленням реальності. А тому не хочемо мовчати, коли деякі засоби масової інформації намагаються провину окремих священиків перетворити на колективну провину.

На нашу думку, «всесвітня паніка», яку нині нагнітають ЗМІ, не має на меті захист дітей, їх мета – дискваліфікувати Вас та значення Ваших слів щодо питань суспільної моралі. Адже сьогодні у світі звучить практично єдиний голос на захист сім’ї та життя. І це голос Церкви та Папи.

Ми запевнюємо Вас у молитві та віримо, що свідчення правди та терпіння Святішого Отця ще більше об’єднають всю спільноту віруючих. Ми сподіваємося, що цей період дозволить об’єктивно оцінити все, що зробив Святіший Отець для того, аби показати правду про драму людського гріха, а зокрема, гріхів кліру.

Ми віруємо в єдину, святу, вселенську й апостольську Церкву. Виявлені гріхи деяких представників духовенства не захитають нашої довіри до Церкви – Тіла Христа. Ми сподіваємося, що ті дії, які робить Ваша Святість, сприятимуть відродженню Церкви в повноті Божої правди.

Редакція CREDO

Кам’янець-Подільський, 9 квітня 2010 р.

Підписати лист Ви можете, перейшовши за посиланням:

http://www.credo-ua.org/2010/04/20618/