Допоможіть маленькій галичанці вижити

11.11.2014, 11:28
Допоможіть маленькій галичанці вижити - фото 1

Ганнусі Пойшлі з Тернопільщини минуло 10 місяців, але вона виглядає на 5-6. Дитина народилася здоровою, але після щеплення на третій день життя вона впала у кому і пробула у ній 5 днів. Багато місяців лікарі не могли встановити діагноз, весь той час виписували різні ліки, які нічим не допомагали, лише виснажували дитячий організм.

Гануся ПойшлаГаннусі Пойшлі з Тернопільщини минуло 10 місяців, але вона виглядає на 5-6. Дитина народилася здоровою, але після щеплення на третій день життя вона впала у кому і пробула у ній 5 днів. Багато місяців лікарі не могли встановити діагноз, весь той час виписували різні ліки, які нічим не допомагали, лише виснажували дитячий організм.

Щойно на 9 місяці життя їй поставили вірний, але дуже рідкісний в Україні діагноз захворювання: метилмалонова ацидурія (листок 1, 2). Цей діагноз підтвердили і німецькі лікарі. Дитина не може їсти звичайний білок, тому що в неї цей білок не засвоюється і не виводиться. А тоді він накопичується і стає токсичним для дитини. Тому вона не розвивалася нормально, постійно була млява, не реагувала на голоси.

Після діагнозу дитині почали давати спеціальну їжу, яку не виробляють в Україні. Також родичі дитини не знайшли, хто займається імпортуванням такого харчування, а тому займаються цим самі — закуповують аж у США.

«Дитина стала міцніти, почала нарешті перевертатися, реагує на мене, на мій голос, сміється, — написала в редацію РІСУ мама Дарія Пойшла. — Але я лягаю і встаю з страхом, а чи довго я так зможу купляти цей білок.

В мене є всі шанси виростити здорову дитину, але на це потрібні гроші. Банка каші на місяць коштує з пересилкою з Америки приблизно 90 доларів. Хтось скаже, що це дрібниця, але не для нас. Моя сім’я економить вже на всьому, чому можна. Але коли я дивлюся на радісні очі своєї дитини, то готова на все. Допоможіть мені чим можете, я буду вам вдячна за найменшу допомогу», — пише мама.

Номер карточки у Приватбанку для пожертв — 5168 7572 3977 4989  Пойшла Дарія Махайлівна.