• Головна
  • Проекти
  • Трирічна Аліна Самборська просить допомогти побороти страшну недугу...

Трирічна Аліна Самборська просить допомогти побороти страшну недугу

02.04.2015, 07:35
Трирічна Аліна Самборська просить допомогти побороти страшну недугу - фото 1
Батьки вже продали все, що можна: квартиру, машину. Вони переїхали до маленького будиночку у селі, де живуть разом зі своїми батьками, у них уже просто немає що більше продавати для порятунку своєї донечки!

Трьохрічна Аліна Самборська просить допомогти побороти страшну недугу

У березні 2014 Алінка Самборська (у віці 2 роки і 2 місяці) почала погано спати, весь час прокидалася і багато плакала. Пропав апетит, скаржилася на болі у голові та спині. До цього дитина була абсолютно здорова.

У львівській дитячій лікарні лікарі були переконані, що дитина цілком здорова, приписували гіперактивність, а у рецептах виписували заспокійливі.

Тільки коли Алінка повністю злягла і не могла їсти, лікарі вирішили зробити МРТ голівки (13.08.2014). Результат: Пухлина, ймовірно хордома основи черепа, розмір 2,9 x 3,3 x 4,5 см.

Оскільки стан Аліни швидко погіршувався, мама у терміновому порядку почала шукати клініку для проведення операції. Операція відбулася 29.09.2014 в Угорщині, діагноз підтвердився: хордома основи черепа, розмір після операції: приблизно 2,5 х 3 см. Аліна пробула один тиждень у реанімації, після цього їх виписали додому з рекомендацією шукати клініку для протонового опромінення. Спочатку дівчинка почувала себе добре, але потім пухлина почала рости і Алінку довелося покласти у лікарню.

До 05.03.2015 вона перебувала у Львівській лікарні, де їй змогли запропонувати тільки паліативне лікування, оскільки лікарі не ризикнули видаляти таку складну й рідкісну пухлину. Алінка отримувала тільки обезболюючі капельниці та медикаменти для підтримки організму.

05.03.2015 дитина була доставлена літаком у клініку Регенсбурга, де її погодився прооперувати спеціаліст по хордомам – професор Мюллер. Після прибуття у клініку стан Алінки істотно погіршився: піднялася температура до 40 С, пульс до 180. Вона не могла більше дихати самостійно і була підключена до апарату штучного дихання. Лікарі не бачили можливості оперувати дитину у такому стані і не вбачали жодного шансу. Так тривало шість днів, протягом яких дуже багато людей, яким Алінка припала до душі, продовжували вірити у неї і молитися, сподіваючись на диво.

І це диво сталося! Дівчинці після цих шести днів стало значно краще, стан стабілізувався настільки, що лікарі, які вже не бачили жодного шансу, не могли повірити своїм очам. І тоді вирішили провести операцію у терміновому порядку.

Операція була проведена 18.03.15 та тривала 18,5 годин! Лікар, який оперував, професор Мюллер, залишився дуже задоволений результатами.

Через непередбачувані обставини (підключення до апарату штучного дихання) сума на операцію і післяопераційне лікування зросла ще на 25.000 € (окрім рахунку на 30.000, який виставлявся попередньо).

Крім того Алінці необхідно обов’язково провести після операції протонову терапію, щоб не дати пухлині вирости знову.

Батьки вже продали все, що можна: квартиру, машину. Вони переїхали до маленького будиночку у селі, де живуть разом зі своїми батьками, у них уже просто немає що більше продавати для порятунку своєї донечки!

Будь ласка, допоможіть маленькій мужній Алінці, яка вже не раз доводила помилковість сумних прогнозів лікарів, та її не менш мужній мамі!

Карта Приватбанку 5457082400102377 оформлена на Галину-Діану Самборську

Алінка Самборська