• Головна
  • У Житомирі освятили перший греко-католицький храм...

У Житомирі освятили перший греко-католицький храм

27.11.2015, 11:02
У Житомирі освятили перший греко-католицький храм - фото 1
22 листопада у м. Житомирі відбулося освячення Свято-Введенського храму при монастирі Сестер Чину Святого Василія Великого Провінції Пресвятої Трійці УГКЦ

22 листопада у м. Житомирі відбулося освячення Свято-Введенського храму при монастирі Сестер Чину Святого Василія Великого Провінції Пресвятої Трійці УГКЦ, який розташований у затишному куточку Житомира за адресою Провулок 3-й Селецький, 9.

Як розповідає РІСУ Олександр Пивоварський, історія монастиря розпочалася у 2005 році, коли на запрошення настоятеля Св. Василівської парафії УГКЦ м. Житомира о. Віталія Сидорука і з благословення екзарха Києво-Вишгородського УГКЦ владики Василія Медвіта до Житомира приїхали сестри монахині, щоб працювати і молитися при парафії. У 2007 році, за сприяння німецьких благодійників, Управа сестер Василіанок придбала будинок для монастиря. На початку жителі приватного сектору дещо насторожено ставилися до нових сусідів. Але коли при монастирі розпочалася робота з дітьми, молоддю, дорослими, була організована іконописна школа «Одигітрія», місцеві мешканці знайшли повне порозуміння з монахинями, дякуючи їм за їхню духовну працю. З 2009 року, за підтримки благодійних організацій «Renovabis», «Kirche in Not» та інших жертводавців, було розпочато будівельні роботи.

Освятив храм Глава Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав (Шевчук). Йому співслужили отці з Житомира, Бердичева, Коростишева, Львова, Білої Церкви. На свято з’їхалися сестри василіанки з різних куточків України, прийшли отці-францисканці римо-католицької парафії Св. Яна з Дуклі м. Житомира.

Настоятелька монастиря сестра Маргарета Гутник розповіла, що освячення святині приурочено до 10-річчя початку служіння сестер у Житомирі.

У своєму зверненні до житомирян владика Святослав привітав їх із появою ще одного осередку духовності у місті, висловив думку, що двері храму завжди будуть відчинені всім потребуючим, а сестрам василіанкам побажав і надалі нести світло Христової науки, служити Богу і людям на наших теренах, відроджуючи правду про Українську Греко-Католицьку Церкву – спадкоємницю Київського християнства княжої доби.

Освячення храму УГКЦ в Житомирі

Освячення храму УГКЦ в Житомирі

Освячення храму УГКЦ в Житомирі

Освячення храму УГКЦ в Житомирі

Освячення храму УГКЦ в Житомирі