• Головна
  • Фонд св. Володимира та німецький фонд «Пам‘ять, відповідальність і майбутнє» EVZ подбали про людей похилого віку...

Фонд св. Володимира та німецький фонд «Пам‘ять, відповідальність і майбутнє» EVZ подбали про людей похилого віку

30.10.2012, 14:34

32 особи похилого віку, учасники доброчинної програми «Місце зустрічі: діалог» – одна з програм німецького Фонду «Пам‘ять, відповідальність і майбутнє» EVZ, що реалізується Фондом св. Володимира (Львів), мали нагоду 7 жовтня 2012 року ознайомитись з історією Стрийщини, побувати у Краєзнавчому музеї Стрия та музеї Ольги Бачинської, села Дідушичі та в с. Завадів – батьківщині композитора Нижанківського.

32 особи похилого віку, учасники доброчинної програми «Місце зустрічі: діалог» – одна з програм німецького Фонду «Пам‘ять, відповідальність і майбутнє» EVZ, що реалізується Фондом св. Володимира (Львів), мали нагоду 7 жовтня 2012 року ознайомитись з історією Стрийщини, побувати у Краєзнавчому музеї Стрия та музеї Ольги Бачинської, села Дідушичі та в с. Завадів – батьківщині композитора Нижанківського.

Екскурсію по Стрию та музеях міста провела заступник директора Краєзнавчого музею Зеновія Ханас.

Музей, школу та пам‘ятник у с. Дідушичі показала п Леся Яблонська – краєзнавець, педагог, патріот рідної землі.

Урочистість в с. Завадів організував отець Горін. Для екскурсантів хор виконав твори композитора Нестора Нижанківського. Під час подорожі усі учасники екскурсійної поїздки з вдячністю згадували EVZ.

Завдяки Німецькому Федеральному Фонду «Пам‘ять, відповідальність і майбутнє» EVZ відбувся ще один культурний захід, музичний. Учасники доброчинної програми «Місце зустрічі: діалог» побували на концерті «Зустріч на «Контрастах: Схід – Захід», за участю Йоко Ямабе (фортепіано), Петра Цегельського (скрипка), Ярослава Мигаля (віолончель)

Звучала японська, українська та європейська класична музика. Від Фонду св. Володимира на концерті побували 50 осіб похилого віку. Без меценатства такий концерт не усім доступний.