• Головна
  • У Львові відбувся перший християнський фестиваль «ДО НЕБЕСНИХ БРАМ»...

У Львові відбувся перший християнський фестиваль «ДО НЕБЕСНИХ БРАМ»

10.05.2012, 15:57
У Львові відбувся перший християнський фестиваль «ДО НЕБЕСНИХ БРАМ» - фото 1
Це був перший християнський фестиваль «До небесних брам». І організатори сподіваються, що він стане доброю традицією Львова.

У фестивалі, який відбувся 9 травня 2012 р., взяли участь музичні гурти та окремі виконавці зі Львова та з Польщі. Захід був приурочений великодній події – Воскресінню Ісуса Христа. Серед учасників фестивалю відомі католицькі гурти «КАНА» (Київ) та гурт «NewLife’M» (Польща).

фестиваль-1.jpg

Організаторами фестивалю стали Школа Християнського Життя і Євангелізації, а також спільноти руху «Віднова у Святому Дусі», котрі проходять формацію у цій Школі. Фестиваль відбувся також за підтримки Пасторального відділу Українського Католицького Університету та Львівської міської ради.

Ідея християнського фестивалю «До небесних брам» виникла спонтанно. За словами організаторів, це добра нагода засвідчити свою віру і у такий творчий спосіб поділитися нею з іншими. А поштовхом до цього фестивалю став приїзд гурту «NewLife’M»» до Львова.

До слова, «NewLife’M» - це гурт музикантів професіоналів, котрі поставили собі за мету в такий музичний спосіб говорити про велич Бога, грати і співати на Його славу. Тому участь у різноманітних християнських фестивалях стала основним напрямком їхньої діяльності.

Фестиваль-2.jpg

За словами Мартіна Поспешальського, одного із засновників гурту, для них це насамперед можливість принести радість слухачам, і при цьому через свою музику, котру творять на славу Божу, розповісти про всі великі діла, які Бог чинить у їхньому житті. Кожен із учасників гурту - професійний музикант, виступає із світськими виконавцями, із світським репертуаром. Але разом, як гурт «NewLife’M» (вже від 1992р.), існують, щоб творити музику  для прослави Бога.  

На думку о. Тараса Миляна, голови Комісії у справах молоді Львівської архиєпархії УГКЦ, важливість християнського фестивалю полягає у тому, щоб розвивати християнську музику. «А це означає відкривати нові таланти, показати, що можна співати не лише про любов між хлопцем і дівчиною (про це треба співати!), але можна співати про любов Бога до мене і мою любов до Бога. Тому вважаю, що християнський фестиваль є потрібним. До того ж, це проповідування Слова Божого в такий своєрідний спосіб. Бо навіть для тих, хто випадково проходитиме поруч і зупиниться, щоб щось почути і відпочити, цей момент може стати нагодою зустрічі із Богом у власному серці. Це нагода зрозуміти, що Бог не є далеким і чужим, але що Він є близько», - сказав о. Тарас.

«Мабуть, особливість християнського фестивалю визначають щонайменше три речі. Музика, котра здатна зворушити серце. Слова пісні, які наповнені глибоким змістом, стають більш промовистими. І сам виконавець - незалежно від того, чи це вокаліст, чи це гітарист чи барабанщик, котрий не просто грає чи співає, а насправді передає те, що є в серці – Бог, котрий наповнює сенсом життя. Бо християнська музика говорить нам про спрагу людського серця за Богом. Бо така музика може повести нас дальше, ніж ритми і слова», - сказав о. Ігор Пецюх, заступник керівника Духовно-пасторального відділу УКУ на відкритті фестивалю.  

Це був перший християнський фестиваль «До небесних брам». І організатори сподіваються, що він стане доброю традицією Львова.