• Головна
  • До столичного храму Св. Василія Великого прибули церковні дзвони...

До столичного храму Св. Василія Великого прибули церковні дзвони

04.10.2011, 15:03
До столичного храму Св. Василія Великого прибули церковні дзвони - фото 1
Невдовзі у київському храмі при монастирі Отців Василіян (ЧСВВ), що на Львівській площі, будуть встановленні церковні дзвони

Невдовзі у київському храмі при монастирі Отців Василіян (ЧСВВ), що на Львівській площі, будуть встановленні церковні дзвони, — повідомляє Павло Берест.

Нові дзвони

Два великих та десять малих дзвонів вже прибули до храму Св. Василія Великого. Найбільший з них, вагою 955 кг., присвячений 10-річному ювілею монастиря та пам’яті пастирського візиту Папи Івана Павла ІІ, що благословив цей храм. З іншого боку дзвону є напис «На Славу Святій, Єдиносущній, Животворящій і Нероздільній Троїці Отцу і Сину і Святому Духу». 

Нові дзвони

Другий дзвін, вагою 280 кг., відлитий для монастиря й храму, містить зображення ікони Богородиці та напис «Пресвята Богородице, Спаси нас».

Десять малих дзвонів мають вагу від 82 до 16 кілограмів.

менші дзвони

Дзвони були вироблені за пожертви та благодійні внески парафіян. На кожному з дзвонів відлито, окрім іншого, також й ім’я жертводавця.

Церковні дзвони займуть своє місце найближчим часом, після того, як будуть вирішені всі технічні питання з їх встановлення.